13.05.2020
Alfa Romeo Giulia/Stelvio Quadrifoglio

Alfa Romeo Giulia/Stelvio Quadrifoglio

Слідом за рестайлінгом моделей Alfa Romeo Stelvio та Giulia, яке відбулось наприкінці 2019 року, оновлення отримали і топові версії цих моделей – Quadrifoglio.

Нагадаємо, що ім’я Quadrifoglio носять  найпотужніші та найбільш спортивні модифікації моделей Alfa Romeo, як M-версії в BMW, або AMG в Mercedes-Benz. Слово quadrifoglio перекладається з італійської як чотирислник, або конюшина з чотирма листками. Саме малюнок цієї рослини і є емблемою версій Quadrifoglio.

Рестайлові Giulia  Quadrifoglio  та Stelvio Quadrifoglio зовні отримали не великі, ледь помітні зміни. Але вони зробили образ авто більш довершеним. В передній частині оздоблення решітки радіатора, та повітрязабірників отримали чорний колір, задні ліхтарі стали світлодіоними.

А що ж до фар головного світла? Їх поки що вирішили залишити ксеноновими, хоча і з світлодіодними денними ходовими вогнями. LED-фари з’являться лише в наступній генерації моделей. Дизайнери вирішили, що повністю світлодіодні фари занадто сильно змінять обличчя нинішніх авто, а вони виглядають майже довершено і подобається покупцям.

В салоні зміни торкнулись в першу чергу оформлення центрального тунелю, а точніше кажучи блоку з важелем перемикання швидкостей. Але найбільше змінилась єлектроніка. В першу чергу, мова про новий «мозок» бортової системи, що зробило її значно швидшою. Інфорозважальна система має 8,8-дюймовий екран, як і раніше, але тепер він став сенсорним.

Алгоритм керування системи зведено до принципу смартфона, де екрани можна «гортати» а віджети обирати простим натисканням на екран. Також авто отримали оновлені матеріали оздоблення салону, та розширену лінійку аксесуарів від Mopar. Ця американська компанія є частиною концерну Chrysler та після створення альянсу FCA тепер пропонує купу приємних доопрацювань для Fiat та Alfa Romeo.

Слідом за звичайними Giulia та Stelvio також отримали більш просунуті системи активної безпеки та системи напів-автономного руху ADAS (Advanced Driver Assistance Systems).

Щодо силового агрегату, то він залишився без змін. Це та сама бензинова «шістка» об’ємом 2,9 літри з подвійним турбонадувом. Цей агрегат видає 510 к.с. та працює в парі з повним приводом та 8-швидкісною автоматичною коробкою передач. 6-ступінчастої механіки для цих моделей більше не пропонують.

Серед опцій, які зроблять авто ще злішим пропонується титанова вихлопна система від словенських гуру – Akrapovič.

Як стало відомо autoroku.ua замовити оновлені Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio та Stelvio Quadrifoglio в Україні можливо вже з другого кварталу 2020 року, а поставки авто очікуються на четвертий квартал 2020 року.

Гама двигунів 2,9
Тип бенз. з безпосеред. впр., бітурбо
Об’єм, л 2,9
Потужність, к.с. 510

Інші новинки 2020-2021

Сайт використовує cookie файли для зручності сервісу та відображення інформації. Залишаючись на сайті, ви погоджуєтесь з правилами використання cookie файлів і політикою конфіденційності.