19.05.2020
Audi Q3 Sportback

Audi Q3 Sportback

Модель Q3 Sportback створена на модульній платформі MQB яка застосовується на компактних моделях Audi з поперечним розташуванням двигуна. В порівнянні зі звичайною Audi Q3 модель Sportback розрахована на більш емоційну аудиторію.

Це знайшло своє відображення в елементах дизайну. Зокрема, мова не тільки про похилу, купеподібну форму профілю, але й велику восьмикутну решітку Singleframe і бічні повітрозабірники. Подовжена лінія крил створює основу динамічного силуету автомобіля. Відмінною ознакою задньої частини є також низьке заднє скло й гострокутна форма задніх фар.

За бажання зробити зовнішність авто ще агресивнішою можна замовити пакет S line. В такому разі Audi Q3 Sportback матиме бампери в контрастному кольорі, 18-дюймові колеса з 5 V-подібними спицями й підсвічувані накладки передніх порогів з алюмінієвими вставками та логотипом S.

Салон

До стандартної комплектації входить цифрова панель приладів з дисплеєм діагоналлю 10,25 дюйма. Як опцію можна обрати цифрову панель приладів Audi virtual cockpit plus, 12,3-дюймовий HD-дисплей якої забезпечить надзвичайно чітке зображення та надасть потрібну інформацію про автомобіль.

Доступна як опція інформаційно-командна система Infotainment постачається в топовій версії MMI Navigation plus із технологією зворотного тактильного зв’язку MMI touch, забезпечуваній 10,1-дюймовим дисплеєм на центральній консолі. Різні інтерфейси й роз’єми дозволяють підключати власні мобільні пристрої до автомобіля.

Опційний пакет інтер’єру S line включає спортивні сидіння з емблемою S, обтягнуте шкірою триспицеве мультифункціональне кермо із виступами під місця постійного хвату і важелем селектора КП, оздобленим перфорованою шкірою, а також педалі та майданчик для відпочинку лівої ноги з накладками з нержавіючої сталі.

Заднє сидіння можна пересувати в поздовжньому напрямку на 130 мм (частина базового обладнання), нахил його спинки з трьох сегментів регулюється в 7 положеннях. Об’єм багажного відсіку змінюється від 530 до 1400 літрів. Як опція доступна кришка багажного відсіку з електроприводом, яку можна зручно відчиняти помахом ноги під заднім бампером.

Двигуни

В Україні для моделі Q3 Sportback пропонується на вибір два бензинових двигуна. Обидва мають безпосереднє впорскування пального та турбонадув. За рахунок цих технологій двигуни мають високу потужність та, що навіть важливіше, великий крутний момент вже з низьких обертів. Так версія 35 TFSI при об’ємі 1,5 л видає 150 к.с. та 250 Нм в діапазоні 1500-2500 об. хв. А більш потужна 2,0-літрова 40 TFSI має вже 190 к.с. та 320 Нм від 1500 до 4200 обертів на хвилину. При цьому двигуни демонструють гарну економічність.

Привід і підвіска

Модель Q3 Sportback має повністю незалежну підвіску. МакФерсон на передній осі та чотириважільну на задніх колесах. Завдяки активним амортизаторам (опція) жорсткість підвіски можна змінювати. Так динамічна система керування Audi drive select дозволяє обирати з шести різних режимів. Крім керування амортизаторами вона також змінює налаштування двигуна, трансмісії та підсилювача рульового керування.

Для українського ринку пропонуються як версія з переднім приводом, так і модифікація з постійним повним приводом quattro. Але незалежно від типу приводу в Україні пропонуються авто лише з роботизованою автоматичною коробкою швидкостей з двома зчепленнями S-Tronic на 7 передач.

Системи допомоги і безпеки

Традиційно бренд Audi широкий перелік допоміжних систем, які роблять авто зручнішим та безпечнішим. Зокрема, чотири камери кругового огляду дозволяють контролювати зону безпосередньо навколо Audi Q3 Sportback. За допомогою дисплею MMI можна вибирати різні режими подання та зручно виконувати маневри. Доступний як опція адаптивний асистент водіння поєднує функції адаптивного круїз-контролю та асистента ведення смугою і підтримує водія, коли потрібно прискоритись, загальмувати або утримувати певну швидкість чи відстань.

Світлодіодні фари пропонуються вже в стандартній комплектації Audi Q3 Sportback. Як опцію можна вибрати світлодіодні фари Matrix LED з динамічними покажчиками повороту. Технологія Matrix LED від Audi вибірково вимикає світлодіоди, відповідальні за освітлення ділянок із зустрічними автомобілями, залишаючи інші ділянки дороги яскраво освітленими.

Ціна

Як стало відомо autoroku.ua на українському ринку модель запропонована у виконаннях 35 TFSI та 40 TFSI quattro. Ціна Audi Q3 Sportback стартує з відмітки 907 197 грн*. За більш потужну та повнопривідну версію  40 TFSI quattro цінник складає 1 074 037 грн*.

 

Тип кузова Ліфтбек
Дверей/місць 5/5
Габарити Д/Ш/В, мм 4484/1843/1616
Колісна база, мм 2680
Кліренс, мм 170

 

Гама двигунів 35 TFSI 40 TFSI
Тип бенз. з беспосеред. впр., турбо
Об’єм, л 1,5 2,0
Потужність, к.с. 150 190

* Станом на 12 травня 2020 року

Інші новинки 2020-2021

Сайт використовує cookie файли для зручності сервісу та відображення інформації. Залишаючись на сайті, ви погоджуєтесь з правилами використання cookie файлів і політикою конфіденційності.