29.05.2020
Mercedes-Benz E-Class Coupe/Cabriolet

Mercedes-Benz E-Class Coupe/Cabriolet

27 травня 2020 відбулась світова прем’єра нових Mercedes-Benz E-Class Coupe та Cabriolet . Моделі з кузовом купе та кабріолет ніколи не були масовими, як седани або універсали. Але вони завжди стають носіями краси та стилю. І яскравий тому приклад – Mercedes-Benz.

Mercedes-Benz W114 (1968-1976 р.), С123 (1976-1986 р.), С124 (1986-1994 р.)

Історія середньорозмірних купе цієї марки не переривається вже понад пів століття, починаючи з вишуканого купе Mercedes-Benz W114, дизайн котрого належить пензлю знаменитого автомобільного дизайнера тієї епохи – Поля Брака. Цей образ наслідував Mercedes-Benz  123-го кузова, яких немало було на наших дорогах .

Mercedes-Benz CLK C208 (1997-2003 р.)

Щоправда то були переважно седани. А ось купе 124-го кузова можна зустріти на дорогах і до сьогодні. Годі казати що більш пізні CLK (C208) тим більше ми бачим щодня.

Нові купе та кабріолет Mercedes-Benz E-Class це рестайлінг  поточного покоління E-Class с заводським індексом W213. Нагадаємо, що воно дебютувало в  2017 році, а навесні 2020 року седан та універсал E-Class оновили. А зараз прийшла черга і купе та кабріолету.

Слідом за седаном та універсалом Mercedes-Benz оновив зовнішність дводверних версій E-Class. Змінились зокрема дизайн фар головного світла та решітки радіатора. Остання отримала «перевернутий» дизайн. Якщо раніше вона звужувалась до низу, то тепер навпаки – розширюється. А фари головного світла не тільки змінили контури, але й стали повністю світлодіодними, як і задні ліхтарі. А в якості опції доступні матричні фари головного світла. В списку зовнішніх змін також новий дизайн колісних дисків та п’ять нових кольорів кузову.

Салон

В салоні авто отримало ті ж зміни, що і седан. Отож, ми бачимо нове триспицеве рульове колесо з технологією Touch Sensitive. Його основна особливість в тому, що воно розпізнає дотик руки людини. Це важливо для того, щоб авто рухаючись у напів-автономному  режимі могло «відчувати» що водій утримує кермо і не відсторонився від керування.

В нових купе та кабріолеті також з’явилась інфорозважальна система MBUX, що складається з двох дисплеїв: один на панелі приладів а інший на центральній консолі (10,25 або 12,3 дюйми). Насправді це просунутий комп’ютер що працює на 6-ядерному процесорі, оснащений графічними чіпами виробництва Nvidia і має 8 гігабайт оперативної пам’яті. За рахунок цього команди виконуються миттєво, відклик на дотик також відбувається без найменшої затримки. MBUX підтримує установку модуля бездротового зв’язку Near Field Communication (NFC) і роз’єму USB Type C. Також забезпечена підтримка інтерфейсів підключення мобільних пристроїв Apple CarPlay і Google AndroidAuto. Керувати системою можна за тим же принципом що і смартфоном. До того ж, це можна робити не тільки на центральному екрані але й за допомогою двох тачпадів на кермі та біля підлокітника. В арсеналі системи ще багато цікавих рішень, від керування жестами до здатності навчатись та підлаштовуватись під звички власника.

Ще одна нова функція – автоматичне підлаштування сидінь. Водію варто лише задати свій зріст і сидіння самостійно підлаштується. А за допомогою Urban Guard автомобіль весь час на варті. Функція допомагає весь час бути в курсі що авто хтось намагається зламати, його забирає евакуатор… Також авто з високою точністю визначає власне розташування та здатне його повідомити поліції при спробі угону. Ця ж функція допоможе легко знайти авто на переповненій парковці.

Двигун та КП

Лінійка двигунів складається з чотири- та шестиціліндрових агрегатів. Цікаво що в гамі з’явились м’які гібриди, що базуються на 48-вольтовій електричній системі та мотор-генераторі EQ Boost. Цікаво що система охолодження трансмісії, силова електроніка так власне сам електродвигун розміщено в корпусі автоматичної 9-ступінчатої КП. Така компоновка дозволяє інтегрувати нову технологію з різними двигунами без зайвих витрат та складнощів.

Додатковий електричний двигун може надавати до 22 к.с. потужності та до 250 Нм крутного моменту.

Топовою є версія E53, оснащена 3,0-літровим 6-циліндровим двигуном, який так само оснащений технологією EQ Boost. Він видає потужність в 435 к.с.

Привід і підвіска

Для моделей Mercedes-Benz E-Class Coupe та Cabriolet  пропонуються як задній привід, так і фірмовий привід на усі колеса 4MATIC.

Системи допомоги і безпеки

Оновлені Mercedes-Benz E-Class Coupe та Cabriolet  мають величезний перелік систем, що роблять можливим напів-автономний рух. В такому режимі автомобіль самостійно не тільки підтримує швидкість на трасі, але й утримується в полосі руху, гальмує та рушає в заторах. Цікаво і те, що вперше для шестициліндрових моделей E 53 можна замовити пакет AMG Dynamic Plus, в якому включені елементи, що раніше  були прерогативою моделей AMG з двигунами V8. Це програма Race в селекторних режимах, доповнена функція Drift Mode.

Ціна

Продажі оновлених моделей Mercedes-Benz E-Class Coupe та Cabriolet let стартують восени 2020 року. Ціни будуть відомі ближче до дати старту продажів.

Як ви вважаєте, які шанси в цієї новинки в АвтоРоку 2021? Залишайте ваші коментарі на facebook.com/autoroku

Тип кузова Купе/кабріолет
Дверей/місць 2/4
Габарити Д/Ш/В, мм 4826/1860/1430
Колісна база, мм 2873
Об’єм багажника, л 425

 

Двигун E220 d E400 d E200 E300

 

E450 E 53
Тип диз. з безпос. впр., турбо бенз. з безп. впр. турбо
Об’єм, л 2,0 3,0 2,0 2,0 3,0 3,0
Потужність (+EQ boost), к.с. 194 340 197 (+14) 258 (+14) 367 (22) 435 (+22)
Крутний момент (+EQ boost), Нм 400 700 320 (+150) 370 (+150) 500 (+250) 520 (+250)

Інші новинки 2020-2021

Сайт використовує cookie файли для зручності сервісу та відображення інформації. Залишаючись на сайті, ви погоджуєтесь з правилами використання cookie файлів і політикою конфіденційності.