06.07.2020
Bentley Bentayga

Bentley Bentayga

Акція Автомобіль року в Україні autoroku.ua продовжує огляд новинок. І зараз ми пропонуємо огляд потенційного учасника Bentley Bentayga.

Такі виробники як Rolls Royce, Aston Martin та Lamborghini лише недавно випустили свої люксові SUV, а Ferrari навіть ще не розпочав продаж такого типу авто. В той же час Bentley міцно закріпив свої позиції в сегменті і випускає вже другу генерацію свого розкішного SUV – Bentayga. Це не докорінно нова модель, але оновлення Bentayga було достатньо глибоким. Новий SUV від Bentley став першим автомобілем, що створено в рамках стратегії Beyond100.

Переоцінити значення SUV для виробників люксових авто на сьогодні неможливо. Сам за себе говорить той факт, що з 2016 року було випущено 20 000 Bentley Bentayga першого покоління. Для світу люксових авто це надзвичайно високий тираж і найбільший серед люксових SUV, зокрема. На долю Bentayga минулого року припало 45% продажів марки Bentley. Цікаво що серед покупців Bentayga 70% вперше стали клієнтамиBentley.

Ключова особливість нового Bentayga – стиль, натхненний новим дизайном, який був вперше застосований при розробці Continental GT третього покоління і абсолютно нового Flying Spur. Грати оздоблення радіатору зробили більш вертикальними, а фари головного освітлення отримали оригінальний дизайн. Їх внутрішній малюнок нагадує грані кришталю. Самі фари світлодіодні матричні. Для тих, хто бажає більш агресивного та сучасного дизайну для свого Bentayga запропонований пакет Blackline. В ньому можна замінити хромовані деталі кузову на більш агресивні чорні.

Салон

Найбільш відчутні зміни в салоні – це нове оздоблення дверей, нове рульове колесо, а також центральна консоль і щиток приладів.

Подібно Continental GT і новому Flying Spur, для нового Bentayga пропонується віртуальна панель приладів. Передбачено класичний та розширений формати відображення даних. В класичному – панель приладів лаконічна та відображає спідометр і тахометр. А в розширеному варіанті простір в правій частині екрану відображає інформацію медіаінформацію та дані навігації.

В люксових авто велику увагу приділяють не лише дизайну та технологіям. Тут як ніде важливі увага до дрібниць і зручність. Отож в новому Bentayga встановили повністю нові сидіння. Не те щоб минулі були погані, але тепер в Bentayga, наприклад, функція вентиляції крісел другого ряду доступна не тільки в чотиримісній конфігурації (на другому ряді окремі сидіння розділені консоллю), але і у виконанні на п’ять пасажирів. До речі, модель Benatayga також доступна у варіанті з сімома посадковими місцями! Справжній сімейний люкс автомобіль.

Завдяки зміні конструкції задніх сидінь став комфортнішим задній ряд сидінь. Тут стало на 100 мм більше місця для ніг, а кут регулювання нахилу спинок збільшився вдвічі.

В гамі варіантів оздоблення з’явилась нова версія салону темно-зеленою шкірою та ромбовидною прошивкою.

Інфорозважальна система також оновлена. Діагональ екрану головного пристрою складає 10,9-дюйми. Для пасажирів задніх сидінь пропонується новий планшет зі збільшеним сенсорним екраном і дистанційним керуванням (схоже оснащення доступно і в новому Flying Spur). Екран діагоналлю 5 дюймів має поліпшену графіку і підвищену продуктивнісь завдяки вбудованому чотириядерному процесору і 1 Гб оперативної пам’яті. Серед можливостей дистанційного керування – підігрів задніх сидінь і функція масажу, робота з інформаційно-розважальної та навігаційної системами, зміна декоративного підсвічування і управління шторками.

Для моделі Bentayga доступні два варіанти аудіосистем. У стандартне оснащення входить фірмова аудіосистема Bentley Signature Audio, яка має 12 динаміків потужністю 790 Вт. В якості опції пропонується аудіосистема Naim for Bentley. В неї 20 динаміків потужністю 1780 Вт, в тому числі два активні низькочастотні динаміки під передніми сидіннями, а також супертвітери для відтворення надвисоких частот, розташованими на передній і середній стійках кузова.

Система кондиціювання Bentayga оснащена іонізатором повітря. Завдяки тому, що поток повітря насичується від’ємно зарядженими іонами частки пилу або алергенів відразу осідають.

Двигуни та КП

Якщо перше покоління моделі дебютувало з 12-циліндровим двигуном, а V8 з’явився в лінійці лише згодом, то новий Bentayga виходить на ринок лише з «вісімкою». Версія з двигуном W12 стане доступною згодом, але тільки для Bentayga Speed. Також в лінійці з’явиться і версія з plug-in Hybrid силовою установкою.

Двигун V8 залишився тим самим, що і в попередника. Це 4,0-літрова «вісімка» з безпосереднім впорскуванням бензину TSI та подвійним турбонадувом twin-scroll.  Потужність двигуна 550 к. с., а крутний моменти – 770 Н·м. При цьому максимум тяги доступний вже з самих низьких обертів, а саме з 1960 об/хв. і залишається сталим аж до 4500 об/хв.

При цьому витрати палива двигуна досить адекватна. В змішаному циклі Bentayga V8 витрачає лише 13,3 л/100 км. Економічність досягається також за рахунок системи часткового відключення циліндрів. При постійній швидкості руху та низькому навантаженні двигун деактивує 4 з 8 циліндрів.

Bentley Bentayga оснащується 8-ступінчастою автоматичною коробкою передач, виробництва ZF.

Привід та підвіска

Bentley Bentayga обладнано системою постійного повного приводу з міжосьовим диференціалом Torsen та можливістю блокування заднього міжколісного диференціалу Electronic Diff Lock.

Завдяки системі Drive Dynamics Mode і пакету All-Terrain (доступний в якості опції) новий Bentayga пропонує своєму власникові найширший вибір налаштувань для руху по дорогах і за їх межами. Простим поворотом перемикача водій може вибрати один з восьми доступних режимів – чотири для доріг і чотири для бездоріжжя, що дозволяє підібрати налаштування для будь-яких умов руху.

Системи допомоги та безпеки

Для нового Bentayga пропонується повний набір систем допомоги водієві, а також технології головного освітлення останнього покоління.

У їх числі три автоматичних режиму ближнього світла і матрична система, що виключає осліплення водіїв зустрічних транспортних засобів при русі з включеним дальнім світлом. Кожна матрична фара складається з 82 потужних світлодіодів, що підвищує її функціональність і забезпечує високий рівень безпеки. Складне пристрій фар сприяє зміні світлового променя при наближенні інших об’єктів за рахунок автоматичного відключення певних світлодіодів.

Нова функція – склоочисники із вбудованими в поводок форсунки. 22 точки розпилення омивача рівномірніше вкривать скло і дозволяють краще очищувати його від забруднень. До того ж, форсунки мають підігрів, щоб не замерзали взимку.

Тип кузова універсал
Дверей/місць 5/4-7
Габарити Д/Ш/В, мм 5125/1998/1742
Колісна база, мм 2995
Об’єм багажника, л 392-484

 

Двигун
Тип бенз. з безпос. впр., турбо
Об’єм, л 4,0
Потужність, к.с. 550

Як ви вважаєте, які шанси у цієї новинки в авторів 2021? Залишайте ваші коментарі facebook.com/autoroku

 

Інші новинки 2020-2021

Сайт використовує cookie файли для зручності сервісу та відображення інформації. Залишаючись на сайті, ви погоджуєтесь з правилами використання cookie файлів і політикою конфіденційності.