01.09.2020
Rolls-Royce Ghost Світова прем'єра

Rolls-Royce Ghost Світова прем'єра

1 вересня о 15:00 за київським часом відбулась світова онлайн презентація нового Rolls-Royce Ghost. Люксовий седан з ім’ям Ghost з’явився в лінійці Rolls-Royce в  2009 році і за цей час став найбільш продаваним Rolls-Royce за всю 116-річну історію марки.

Торстен Мюллер-Отвос, виконавчий директор RollsRoyce Motor Cars

Ми створили найбільш технологічний автомобіль Rolls-Royce. Він красивий, мінімалістичний, та, водночас, дуже складний продукт, який ідеально задовольняє потреби наших клієнтів та відповідає вимогам часу».

Довжина Ghost збільшилася на 89 мм до 5546 мм, а загальна ширина — на 30 мм до 1978 мм.  Істотні зміни були також внесені в структуру кузову, зокрема підлоги. Це було продиктовано необхідністю реалізації системи повного приводу і повнокерованим шасі з інноваційною системою Planar, яка виводить плавність ходу, яку можна порівняти з відчуттям «польоту на килимі-літаку», на новий рівень.

Велику увагу приділили бездоганній підгонці елементів кузову, аби створити відчуття суцільної поверхні, без кузовних стиків. Крім того, в автомобілі використовуються двері зі 100% алюмінію, звареного лазером.  Це не тільки забезпечує зниження ваги і забеспечує чудову жорсткість у 40 000 Нм/градус.

Під капотом новинки не електромотор, чи гібрид, а 12-циліндровий бензиновий двигун об’ємом 6,75 л та подвійним турбонадувом. Двигун видає 571 к.с. потужності та 850 Нм крутного моменту, які передаються на всі колеса. Максимальний крутний момент доступний з 1600 об/хв . Щоб ще більше поліпшити і без того чудові акустичні властивості, в системи забору повітря двигуна збільшено розмір впускного тракту, щоб зробити роботу двигуна ще тихіщою.

Для нового Ghost інженери повністю переробили підвіску автомобіля, щоб отримати те, що зараз називається системою підвіски Planar, названа на честь геометричної площини, яка є абсолютно плоскою та рівною. Система Planar включає в себе перший в світі демпфер з верхнім поперечним важелем над передньою підвіскою. Фахівці з шасі розробили демпфер Upper Wishbone для подальшого поліпшення безступінчатих амортизаторів з електронним управлінням і автоматичних пневмостійок великого обсягу.  Раніше ця система ніколи не застосовувалася в серійних автомобілях.

Вузол працює разом з системою Flagbearer, яка використовує камери для зчитування інформації про дорожнє покриття попереду і готує підвіску до будь-яких його змін, а також взаємодіє з трансмісією, оснащеної інноваційної SAT-технологією (Satellite Aided Transmission), яка враховує навігаційні дані з супутника. Всі ці технологічні нововведення управляються як єдине ціле за допомогою спеціально розробленого програмного забезпечення системи Planar.

П’ятиважельна задня вісь також оснащена системою пневматичної підвіски з самовирівнюванням, а також системою управління задніми колесами. Обидві осі управляються за допомогою програмного забезпечення Planar. Програмне забезпечення також керує повним приводом, рульовим управлінням усіх колеса, системою контролю стійкості і гальмівною системою. Остання має режим автоматичної сушки механізмів, щоб гарантувати, що автомобіль швидко зреагує на та забезпечить ефективне вповільнення навіть після проїзду калюж.

Програмне забезпечення Planar також керує системою Flagbearer.  Ця технологія складається з системи стереокамер, вбудованих у вітрове скло для переднього огляду дороги, і заздалегідь регулює підвіску.  Друга — це система супутникового зв’язку Rolls-Royce, яка використовує дані GPS для попереднього вибору оптимальної передачі для майбутніх поворотів.

Двері автомобіля оснащено електроприводом, який може допомогати, або повністю самостійно відкрити або закрити двері Ghost.

Додаткове обладнання містить  в собі: світлодіодні і лазерні фари з дальністю освітлення понад 600 м, система Vision Assist, включаючи денне і нічне попередження про тварин чи пішоходів; система Alertness Assistant, що аналізує втому водія; чотирикамерна система з панорамним оглядом, круговим оглядом і видом зверху;  активний круїз-контроль;  система попередження зіткнень Collision Warning; система Cross-Traffic Warning, що попереджає про автомобілі поза увагою; системи Lane Departure і Lane Change Warning, що попереджають про зміну ряду без включеного поворотника; проекційний дисплей з високою роздільною здатністю, точка доступу Wi-Fi, автоматичний паркувальник, а також найбільш передові навігаційна та розважальна системи.

Тип кузова седан
Дверей/місць 4/4
Габарити Д/Ш/В, мм 5546/1978/1571
Колісна база, мм 3295

 

Двигун V12
Тип бенз. з безпосер. впр., бітурбо
Об’єм, л 6,75
Потужність, к.с. 571
Крутний момент, Нм 850

Інші новинки 2020-2021

Сайт використовує cookie файли для зручності сервісу та відображення інформації. Залишаючись на сайті, ви погоджуєтесь з правилами використання cookie файлів і політикою конфіденційності.