24.09.2020
Citroen C3

Citroen C3

Акція Автомобіль року в Україні autoroku.ua продовжує огляд новинок. І зараз ми пропонуємо огляд учасника Citroen C3.

Компактна модель С3 з’явилась в Україні в оновленій версії. Варто зауважити, что Citroen С3 – це надзвичайно важлива для бренду модель, і крім того – феноменально успішна. Минуле покоління досягло позначки у 750 000 проданих авто! І це лише одного покоління. А за всю історію з 2002 року модель С3 продалась накладом понад 4,5 мільйони екземплярів.

Новий С3 отримав оновлену зовнішність. Ключова відмінність дизайну в тому, що подвійний шеврон став не просто емблемою на капоті, а інтегрований у дизайн передньої частини авто. Верхній шеврон продовжується в боки та переходить в світлодіодні ходові вогні. Нижній же «розтікається» по бамперу і спускається до фар. Citroen C3 отримав фари не тільки нового дизайну, але й з використанням світлодіодів як джерела світла.

Змінився дизайн бокових захисних накладок Airbump, а в гамі запропонованих дисків додались нові 16 та 17-дюймові з оригінальним малюнком.

Та справжньою родзинкою нового C3 став підхід до персоналізації завнішності авто. Для нового C3 пропонується 7 кольорів кузова, до них ще 4 пакети декору, до того ще й 4 варіанти фарбування даху і плюс 3 варіанти наклейок на той же дах. Сукупно автівка отримала 97 варіантів зовнішнього оформлення!

Салон

На додачу до звичайної палітри вишуканих кольорів в інтер’єрі салону нового Citroën C3 передбачено дві нові опційні палітри, що включають особливі варіанти оббивки сидінь та кольорові вставки. У бірюзовій палітрі використано гру контрасту між переважно темними кольорами та відтінками для створення більш динамічної атмосфери. Інтер’єр з декором під дерево натякає на скандинавську атмосферу, де використані приємні на дотик високоякісні матеріали.

Ключовим в змінах салону стали нові крісла, що створені інженерами Citroen у відповідності до концепції Advanced Comfort. Самі французи підкреслюють, що автомобільні сидіння стали такими ж комфортними, як крісло у вітальні будинку. Такі сидіння вже використовуються в С4 Cactus та С5 Aircross. Їх конструктивна відмінність в покращеній поперековій підтримці, товстішій тканині оббивки зі спеціальною піною. Крім того у водійського крісла з’явилась така опція як додатковий відкидний підлокітник.

Навіть при довжині менше 4 метрів Citroen C3 має досить місткий багажний, який вміщує 300 л.

Двигун та КП

В Україні модель пропонується з бензиновими двигунами серії PureTech об’ємом 1,2 л. У виконанні на 82 к.с. двигун має атмосферну систему подачі паливної суміші, а 110-сильна версія оснащена турбіною, що дозволяє підняти не тільки потужність але і в першу чергу крутний момент, який складає 205 проти 118 Нм.

Для версії PureTech 82 пропонується тільки механічна 5-швидкісна коробка передач. А Більш потужний PureTech 110 продається у виконанні з 6-ступеневою автоматичною коробкою передач. Крім того, більш потужний двигун також оснащено системою Start/Stop, яка автоматично вимикає та запускає двигун при короткострокових зупинках для економії палива, наприклад на світлофорах або в міському трафіку.

Привід і підвіска

Модель С3 пропонується лише з приводом на передні колеса. Конфігурація підвіски також класична для компактних міських автомобілів: на передніх колесах стійки МакФерсон, а на задній осі – напівзалежна підвіска з П-подібною торсіонною балкою.

Системи допомоги і безпеки

Компактний розмір авто зовсім не означає що в ньому мало уваги приділили безпеці. В арсеналі нового Citroen C3 до 12 систем безпеки та допомоги водію. Життя водію полегшують передні та задні датчики паркування, система допомоги при рушанні на підйомі, автоматичне перемикання ближнє/дальнє світло а також розпізнавання знаків обмеження швидкості. А ось активна система аварійного гальмування, розпізнавання втоми водія, системи попередження виїзду зі смуги руху, попередження про ризик зіткнення або система моніторингу «сліпих зон» можуть життя водієві навіть врятувати.

Ціна

Вартість найдоступнішої версії Citroen C3, що пропонується в Україні складає 406 100 грн. Це ціна авто з 1,2-літровим бензиновим двигуном 82 к.с., механічною коробкою. Топова, 110-сильна версія обійдеться від 543 400 грн.

Як ви вважаєте, які шанси в цієї новинки в АвтоРоку 2021? Залишайте ваші коментарі на facebook.com/autoroku

Тип кузова Універсал
Дверей/місць 5/5
Габарити Д/Ш/В, мм 3996/1749/1474
Колісна база, мм 2540
Об’єм багажника, л 300

 

Двигун PureTech 82 PureTech 110
Тип Бенз. з безп. впр. Бенз. з безп. впр., турбо
Об’єм, л 1,2
Потужність, к.с. 82 110
Крутний момент, Нм 118 205

 

 

Інші новинки 2020-2021

Сайт використовує cookie файли для зручності сервісу та відображення інформації. Залишаючись на сайті, ви погоджуєтесь з правилами використання cookie файлів і політикою конфіденційності.