24.03.2021
В Україні названо «Автомобіль року 2021»

В Україні названо «Автомобіль року 2021»

24 березня у Києві в Regent Hill відбулася онлайн-церемонія нагородження переможців акції «Автомобіль року в Україні 2021».

У 2021 році акція «Автомобіль року в Україні» відзначає ювілей – 20 років! Увесь цей час акція залишається вірною своїй місії об’єднувати лідерів автомобільного ринку та виховувати в людях усвідомлений вибір купівлі якісних авто.

Цього року в акції взяли участь 44 моделі автомобілів, з яких 25 боролись за перемогу в головних номінаціях – Легковий автомобіль 2021 та Кросовер/SUV 2021. За результатами голосування Громадського журі за звання найкращих у фінал увійшли Audi A4, Citroen C3, Mercedes-Benz E-Class, Porsche Taycan та Skoda Octavia у номінації «Легковий автомобіль 2021» та Audi Q7, Ford Kuga, Peugeot 2008, Skoda Kamiq і Volvo XC40 у номінації «Кросовер/SUV 2021». Експертне журі протестували всі 10 авто-фіналістів і визначилися з балами у головних, додаткових і спеціальній номінаціях. За сумою балів громадськості та експертів було визначено переможців. Загальне охоплення акції більше 12 млн користувачів.

Отже, переможцями головних номінацій стали:

ЛЕГКОВИЙ АВТОМОБІЛЬ 2021 –  SKODA OCTAVIA

Skoda Octavia стала беззаперечним лідером як у експертів, так і у громадськості, та ще раз продемонструвала прихильність автолюбителів до бренду Skoda.

КРОСОВЕР/SUV 2021  – PEUGEOT 2008

Обидва журі також зійшлися думкою та обрали фаворита у номінації, яким став компактний, яскравий і технологічний Peugeot 2008.

Переможці додаткових номінацій:

Фіналістами номінації «Електромобіль/плагін-гібрид» стали Audi e-tron Sportback, Volvo XC40 та Porsche Taycan.  Вирішальними голосами для переможця стали голоси експертів і перемогу отримав Porsche Taycan.

У номінації «Гібрид» абсолютним лідером серед фіналістів Honda CR-V Hybrid, Mercedes-Benz E-Class та Toyota CH-R стала Honda CRV Hybrid.

За cімейний автомобіль боролися Opel Zafira Life, Ford Kuga та Toyota Highlander. Завдяки громадськості переможцем номінації «Сімейний автомобіль» став Opel Zafira Life.

У номінації «Дизайн» за результатами голосів громадськості лідирували DS3 Crossback тa Porsche Taycan. Але голоси експертів фінально за сумою балів визначили переможцем Porsche Taycan.

У номінації «Співвідношення ціна/якість» фіналістами за сумою балів стали Citroen C3, Ford Kuga та Skoda Kamiq. Переможцем номінації став Citroen C3.

У номінації «Автомобіль преміум сегменту» думки громадськості та експертів розділилися серед трійки лідерів – Audi Q7, Mercedes-Benz E-Class, Porsche Taycan. Переможцем за сумою балів став MercedesBenz EClass.

Цього року і комерційні автомобілі брали участь в акції та основними лідерами стали Opel Vivaro, MAN eTGE та Opel Combo. Переможцем номінації «Комерційний автомобіль» став Opel Vivaro.

У спеціальній номінації «Спортивна модифікація» лідерами голосування стали Audi RS 6, Audi RS 7 та Mercedes-AMG E63 S, а переможцем стала Audi RS 6.

Переможці у головних, додаткових і спеціальній номінаціях:

Номінація Переможець
Легковий автомобіль року в Україні 2021 Skoda Octavia
Кросовер/SUV року в Україні 2021 Peugeot 2008
Електромобіль/плагін-гібрид Porsche Taycan
Гібрид Honda CR-V hybrid
Сімейний автомобіль Opel Zafira Life
Дизайн Porsche Taycan
Співвідношення ціна/якість Citroen C3
Автомобіль преміум сегменту Mercedes-Benz E-Class
Комерційний автомобіль Opel Vivaro
Спортивна модифікація Audi RS 6

 

Про акцію

Всеукраїнську акцію «Автомобіль року в Україні» було засновано у 2001 році. Акція є найбільш авторитетною подією в автомобільній індустрії у виборі кращих автомобілів року. Метою акції є представлення журналістам і громадськості автомобілів офіційних імпортерів нових моделей, що дебютують у поточному році. Переможці у головних і додаткових номінаціях визначаються за результатами голосування Експертного та Громадського журі. З метою підтвердження прозорості з 2017 року за процесом голосування стежить міжнародна аудиторська компанія Baker Tilly (ТОВ «Бейкер Тіллі Україна»)

Організатор акції – ТОВ «АВТОМЕДІА АГЕНТСТВО», за участі Всеукраїнської Асоціації Автомобільних Імпортерів і Дилерів (ВААІД), Асоціації автовиробників України «УкрАвтопром» (УАП), Транспортної академії України (ТАУ), Федерації роботодавців автомобільної галузі України (ФРАУ), ГО «Автомобільна федерація України» (ФАУ) та ГС «Національна рада з безпеки дорожнього руху» (НБДР), Першого автомобільного телеканалу та автомобільного порталу Автоцентр

Генеральний партнер акції – моторні оливи TOTAL QUARTZ

Фінансовий партнер акції – Креді Агріколь Банк

Страховий партнер акції – страхова компанія ARX

Юридичний партнер акції – юридична група LCF

Деталі акції на www.autoroku.ua

Інші новини

Сайт використовує cookie файли для зручності сервісу та відображення інформації. Залишаючись на сайті, ви погоджуєтесь з правилами використання cookie файлів і політикою конфіденційності.