04.11.2019
Opel Grandland X. Другий тест-драйв претендентів “АвтоРоку 2020”

Opel Grandland X. Другий тест-драйв претендентів “АвтоРоку 2020”

Історія моделі

Славетні традиції німецького бренду Opel нарешті знов доступні українському споживачеві. І у випадку з моделлю Grandland X, що почав продаватись в Україні в 2019 році, ці традиції отримали надзвичайно сучасну та зручну форму. Сьогодні клас компактних кросоверів C-сегменту є найбільш динамічно зростаючим.

У гамі Opel модель Grandland X займає місце на сходинку вище за модель Crossland X. Основна цільова аудиторія новинки – люди середнього віку, які ведуть активний спосіб життя і у вільний час люблять подорожувати.

Grandland X побудований на модульній платформі EMP2, яку вже використовують французькі бренди концерну PSA. Проте, при уявній схожості зовнішній вигляд і характер Opel істотно відрізняється.

Основні конкуренти:

Skoda Karoq

Peugeot 3008

Renault Kadjar

Nissan Qashqai

Ключові переваги Opel Grandland X:

  • Сучасні та високоефективні двигуни

  • Великий кліренс

  • Сучасні системи безпеки

  • Співвідношення ціни та оснащення

  • Баланс прохідності та економічності

Дизайнерам вдалося створити виразну і впізнавану зовнішність, яка дозволяє ідентифікувати представника «блискавичного» бренду. Цьому сприяє фірмова облицювання радіатора з характерними хромованими «крильцями», світлодіодні фари і ліхтарі з «віями» стрілоподібної форми. Цікавою стала форма задньої стійки, відокремлена від даху декоративними накладками.

Що нового?

  • Повністю нова модель Opel в сегменті C-SUV

  • Збудована на універсальній платформі PSA Common Modular Platform

  • Ефективна система контролю тяги IntelliGrip з п’ятьма режимами

  • 8-ступенева автоматична коробка передач

  • Повністю світлодіодні фари Full LED

Традиційно, сидіння Opel мають високий комфорт завдяки багаторічній співпраці компанії з німецькою асоціацією вертебрологів AGR. Багатоконтурні водійське крісло має регулюванння поперекової підтримки і рухливий валик під колінами.

Творці Grandland X свідомо відмовилися від концепції повного приводу. По-перше, це значно здешевлює конструкцію, по-друге, дозволяє заощадити паливо, і, по-третє, за статистикою, користувачі сучасних кросоверів вкрай рідко вибираються далеко за межі доріг з твердим покриттям. На цей випадок у компанії Opel передбачили наявність опційної електронної системи контролю тяги і розподілу моменту між передніми колесами IntelliGrip, яка має 5 режимів, в залежності від типу дорожнього полотна.

На українському ринку з Grandland X вирішили зробити ставку на дизельний двигун. 1,5-літрова дизельна четвірка потужністю 130 к.с. і 300 Нм крутного моменту пропонується в парі з 6-ступінчастою ручною коробкою передач, або – 8-діапазонним автоматом.

Grasndland X має такі опції як підігрів не тільки усіх (!) крісел, але й рульового колеса і навіть лобового скла! Паркування максимально полегчать передні та задні датчики паркування та камера заднього огляду. Прогресивно виглядають повністю світлодіодні фари головного світла, що в парі з автоматичним перемиканням дальнє/ближнє світло “High Beam assist” робить поїдки в темний час легкими.

Розміри
Довжина/Ширина/Висота, мм 4477/1906/1609
Колісна база, мм 2675
Кліренс, мм н.д.

Багажне відділення забезпечує можливість прихопити з собою до 514 л поклажі, а якщо скласти спинку заднього крісла, то його обсяг зросте до 1652 л. А п’яті двері забезпечили електроприводом.У базовій комплектації Grandland X – шість подушок безпеки, система стабілізації, кондиціонер, аудіокомплекс з підтримкою протоколу Bluetooth, системи розпізнавання знаків і попередження про виїзд з займаної смуги. За доплату – адаптивний круїз-контроль, системи автоматичного гальмування і парковки, панорамний дах, світлодіодні фари і багато іншого.

Тип двигуна 1.5 Diesel AdBlue
Конструкція Рядний, 4-циліндровий з турбонагнітачем
Подача палива Дизельний з безпосереднім впорскуванням
Потужність 130 к.с./3750 об. хв.
Крутний момент 300 Нм/1750 об. Хв.
Споживання палива (комб.) 4,3 л/100 км

Інші новини

Сайт використовує cookie файли для зручності сервісу та відображення інформації. Залишаючись на сайті, ви погоджуєтесь з правилами використання cookie файлів і політикою конфіденційності.