06.07.2021
Стартувала акція

Стартувала акція "Автомобіль року в Україні 2022"

6 липня стартувала акція «Автомобіль року в Україні 2022». Напередодні в КВЦ «ПАРКОВИЙ» відбувся захід, присвячений оновленню формату всеукраїнської акції «Автомобіль року в Україні». Акція відсвяткувала вже 20-річний ювілей і виходить цього року на принципово новий рівень.

Основною метою акції є популяризація та представлення громадськості та експертам нових автомобілів від офіційних імпортерів, тому зміни орієнтовані на максимальне охоплення автомобілів-учасників, залучення експертів та активну позицію громадськості.

Відтепер в акції «Автомобіль року в Україні 2022» (АвтоРоку 2022)  автоматично беруть участь усі автомобілі, які були представлені на території нашої країни, та потрапили до продажу офіційно у період з 25 листопада 2020 року по 25 листопада 2021 року. Це означає, що цього року близько 100 автомобілів-претендентів будуть боротись за перемогу в різних номінаціях.

Умови відбору також зазнали змін. Відтепер серед автомобілів, що претендують на дві головні номінації «Легковий автомобіль року» та «Кросовер/SUV року», будуть боротися лише повністю нові покоління моделей. Тобто автомобілі, які зазнали незначних або косметичних змін, не мають можливості змагатися за перемогу в абсолютних номінаціях – Кросовер року та Легковий автомобіль року. Проте досить часто під час таких оновлень автомобілі отримують ряд цікавих конструктивних рішень. Зокрема, нові типи силових установок, як то гібридні або плагін-гібридні. Ці новинки будуть змагатись за звання кращих в окремих додаткових та спеціальних номінаціях.

Важливими змінами в акції стали зміни в номінаціях, враховуючи тенденції ринку. Автомобільний ринок все більше схиляється до машин форм-фактору кросоверів та SUV. Так трійка найбільш продаваних моделей нових авто місяць за місяцем утримують кросовери, тож і розширення номінацій саме для таких авто виглядає логічним та закономірним. Тому в «АвтоРоку 2022» з’явились номінації «Кросовер/SUV преміум сегменту», «Електрокросовер/SUV», «Плагін-гібридний кросовер/SUV».

Отже, головні та додаткові номінації акції 2022 року виглядають наступним чином.

Головні номінації

Легковий автомобіль 2022

Кросовер/SUV 2022

Додаткові номінації

Легковий автомобіль преміум сегменту

Кросовер/SUV преміум сегменту

Легковий електромобіль

Електрокросовер/SUV

Плагін-гібридний легковий автомобіль

Плагін-гібридний  кросовер/SUV

Гібридний автомобіль

Співвідношення ціна/якість

Дизайн

Спортивний автомобіль

Спеціальні номінації

Легковий автомобіль люкс сегменту

Кросовер люкс сегменту

Певна несправедливість панувала у відношенні до наших українських операторів автомобільного ринку. Далеко не завжди вони мають вплив на головні офіси в аспекті формування модельного ряду, або, тим паче дизайну чи технологічних рішень в авто. Успіх окремих компаній та певних моделей саме в межах нашого ринку – це без заперечень робота українських офісів, що працюють з автомобільними брендами. Тому, щоб відзначити успіхи та зусилля цих людей, створені такі бізнесові номінації як «Прорив року» (відзначає бренд, що отримав найбільшу долю ринку) та «Лідер продажу» (отримує компанія за найбільш продавану модель на ринку). Дані для визначення переможців цих номінацій ми отримуємо з бізнес-аналітичного сайту cars-stats.com.ua.

Ще один важливий сегмент ринку – Комерційні автомобілі. Цього року цей сегмент буде виділений у окреме голосування у номінаціях «Пікап», «Компактний фургон», «Фургон». Обирати лідерів буде тільки Експертне журі, яке має відповідний досвід та компетенцію саме щодо комерційних автомобілів.

Знайомтеся з учасниками акції 2022 року на сайті autoroku.ua  та у соцмережах facebook.com/autoroku, та youtube.com/c/АвтомобільрокувУкраїні

Голосування громадськості розпочнеться 6 грудня 2021 року. Визначення переможців у лютому 2022 року.

Про акцію

Всеукраїнську акцію «Автомобіль року в Україні» було засновано у 2001 році. Акція є найбільш авторитетною подією в автомобільній індустрії у представленні та виборі кращих автомобілів року. Метою акції є представлення журналістам та громадськості автомобілів офіційних імпортерів нових моделей, що дебютують у поточному році. Переможці у головних та додаткових номінаціях визначаються за результатами голосування Експертного та Громадського журі. З метою підтвердження прозорості з 2017 року за процесом голосування стежить міжнародна аудиторська компанія Baker Tilly (ТОВ «Бейкер Тіллі Україна»).

Організатор акції – ТОВ «АВТОМЕДІА АГЕНТСТВО», за участі Всеукраїнської Асоціації Автомобільних Імпортерів і Дилерів (ВААІД), Асоціації автовиробників України «УкрАвтопром» (УАП), Транспортної академії України (ТАУ), Федерації роботодавців автомобільної галузі України (ФРАУ), ГО «Автомобільна федерація України» (ФАУ) та ГС «Національна рада з безпеки дорожнього руху» (НБДР), Першого автомобільного телеканалу та автомобільного порталу autocentre.ua

Інші новини

Сайт використовує cookie файли для зручності сервісу та відображення інформації. Залишаючись на сайті, ви погоджуєтесь з правилами використання cookie файлів і політикою конфіденційності.