28.08.2021
Відбувся перший попередній тест-драйв акції

Відбувся перший попередній тест-драйв акції "Автомобіль року в Україні 2022"

Добігає кінця літо, та акція «Автомобіль року в Україні 2022» саме набирає оберти. 26 серпня відбувся перший попередній тест-драйв десяти автомобілів, що є претендентами в акції «АвтоРоку 2022».

Тест-драйв стартував з АЗК Socar, де гості мали нагоду посмакувати запашну каву та легендарний нью йоркський хот-дог Nathan’s Famous, який в Україні можна спробувати тільки на Socar.

Звідси колона з 10 новеньких авто вирушила на місце проведення тесту – готельно-ресторанний комплекс «Джинтама-Бриз». Це затишне місце знаходиться неподалік села Глібівка, що в 30 кілометрах від столиці. Повз нього пролягли звивисті асфальтові дороги, що прорізають ліс, та мальовничі траси поза асфальтом.

На тесті здебільшого представлені кросовери, якщо бути точними, то їх налічувалось 7 з 10 авто. Проте й вони були зовсім різноплановими.

Міські кросовери Renault Captur, Opel Crossland та Haval Jolion демонстрували свої ходові якості в погодних умовах, що були ідеальні для такого тесту: дощ від рясного до британського «дрізлу», слизький асфальт та розбита грунтова дорога під лісом.

Вздовж зеленого лісу розташовано багато приміських будиночків, для власників яких такий траспорт дуже підійшов би.

А нове покоління Subaru Outback наче просило якихось більш відчутних перешкод. Легендарний повний привід, великий кліренс під 20 см та славетні традиції бренду цьому сприяли.

Окремою річчю в собі став ультра спортивний CUPRA Formentor. Він є першим представником нового іспанського спорт-бренду CUPRA. Цілком логічно, що на тесті він був представлений топ-версією із 310-сильним бензиновим двигуном, та ще й в оригінальній матовій фарбі.

І на десерт лишились найбільш технологічні плагін-гібридний Peugeot 3008 Hybrid4 та повністю електричний Mecedes-Benz EQC. Обидва авто можна зарядити від зовнішньої мережі та використовувати для руху лише електротягу. І саме час подякувати нашим друзям з мережі зарядних станцій Ionity, що спеціально до нашого тесту розмістили на локації станцію українського виробництва на три точки зарядки.

На бічних роз’ємах було доступно по 7 кВт. Це саме те, що потрібно для підзарядки плагін-гібриду Peugeot 3008 Hybrid4. Його батарею можна підживити, але навіть коли вона повністю використала свій заряд, рух можна продовжувати як на звичайному авто з ДВЗ. Тут ним є 1,6-літровий турбодвигун на 200 к.с.

А ось для повністю електричного Mercedes-Benz EQC з його батареєю на 80 кВт*год потрібна зарядка потужніша. Тому його вмикаємо в «розетку» Type 2, на якій 22 кВт потужності. Потужний електричний кросовер демонструє не аби яку спритність, що оцінили наші експерти. Ще б пак. Потужність моделі близько 408 к.с. а крутний момент двигунів сягає 760 Нм.

На тесті багаточисельне Експертне журі, в кількості 19 осіб, мало нагоду протестувати автомобіль, що став свого роду сюрпризом – новий SEAT Leon. Цей автомобіль лише готується до своєї української презентації, та члени нашого журі вже отримали від нього перші враження та готові належно оцінити.

Інший яскравий хетчбек нашого тесту – Peugeot 208. Цей європейський бестселер добрався до українського ринку. Авто зачарувало експертів не лише дизайном, але й традиційно бездоганною керованістю та запальним характером.

Мабуть найвеличнішим на тесті виявився Mercedes-Benz S-Class. Це одна з голосних прем’єр цього року. Такий автомобіль вимагав щоб на ньому проїхали двічі. Щоб оцінити його поведінку в якості людини за кермом, а потім пересісти на, так би мовити, місце господаря – заднє сидіння.

І на завершення слова подяки нашому помічнику, що допоміг прокласти траси, перевірити стан доріг та забезпечив мобільність маршалів, що слідкували за безпекою на наших тестових трасах. Сефеті-каром першого попреднього тесту став Suzuki SX4 з повним приводом All Grip.

Нагадаємо, що голосування Громадського журі почнеться в грудні, а до того часу нас чекає ще один попередній тест цікавих новинок. Всього в акції цього року очікується біля сотні новинок!

Партнерами першого попереднього тест-драйву акції «Автомобіль року в Україні 2022» стали банк «Credit Agricole», страхова компанія «ARX» та дитячі автомобільні крісла «Сybex».

Далі буде!

 

Інші новини

Сайт використовує cookie файли для зручності сервісу та відображення інформації. Залишаючись на сайті, ви погоджуєтесь з правилами використання cookie файлів і політикою конфіденційності.