25.11.2021
Світова прем’єра кросоверу Suzuki S-Cross

Світова прем’єра кросоверу Suzuki S-Cross

25 листопада відбулась світова прем’єра нового кросоверу Suzuki S-Cross.

В 2020 році Suzuki святкували 100-річчя. Минулого року було продано по всьому світові понад 2,6 млн Suzuki. Всього за історію марки продано понад 75 млн авто. Зараз особливо розвивається сегмент кросоверів, і тут Suzuki почувається дуже впевнено. Бо досвід створення таких авто в японців величезний. Починаючи з першого Jimny, що дебютував ще 50 років тому. Знаковими для ринку були Vitara кінця 90-х, та на початку 2000- з’явився SX4. Модель SX4 змінила вже два покоління, а нинішня новинка вже буде третьою. Так, S-Cross це ще одне ім’я SX4 і в новому поколінні він буде продаватись в Україні саме під цим ім’ям.

Стиль S-Cross став біль суворим та позашляховим. Акцентами в зовнішності новинки стали великі світлодіодні фари як головного світла, так і задні ліхтарі. В салоні акцент на 9-дюймовому екрані інфорозважальної системи, що підтримує Apple Carplay та Android Auto.

Багажник S-Cross здатен помістити 430 літрів вантажу. Проте, задній ряд сидінь можна посунути, та збільшити багажник до 665 л. А при складених кріслах його об’ем зростає до 1230 л.

Новий S-Cross отримає гібридну силову установку, що складається з бензинового 1,4-літрового двигуна з турбонадувом (BOOSTERJET) та 48-вольтової електросистеми SHVS. Остання складається з літій-іонної батареї, що ховається під сидінням переднього пасажира, та 48-вольтового мотор-генератора. Останній не тільки перетворює енергію гальмування на запас електрики, але й використовує її для допомоги ДВЗ при прискореннях.

Модель існує як з механічною, так і 6-ступеневою автоматичною коробками передач. Є як передній, так і повний привод. Система повного приводу оснащена фірмовим перемикачем ALLGRIP SELECT. Шайбою на центральному тунелі можна швидко обрати один з варіантів налаштувань (Snow, Sport, Auto або Lock), що найбільше підходить для умов руху в даний момент. Кліренс S-Cross складає 175 мм.

Модель S-Crosss отримала активний круїз контроль, що підтримує функцію Stop&Go. За її допомогою авто самостійно вповільняється до повної зупинки та рушає в трафіку, якщо авто стояло до 2 секунд. При довшій зупинці для старту потрібна команда водія. Також S-Cross має системи утримання в смузі руху, превентивного гальмування для запобіганню зіткнення, розпізнавання дорожніх знаків та попередження про заваду, що рухається, коли авто здає назад.

Як і раніше, модель буде вироблятись на заводі Suzuki в Угорщині.

Інші новини

Сайт використовує cookie файли для зручності сервісу та відображення інформації. Залишаючись на сайті, ви погоджуєтесь з правилами використання cookie файлів і політикою конфіденційності.