09.08.2019
Автомобіль року в Україні 2020: перший тест-драйв. Ford Focus

Автомобіль року в Україні 2020: перший тест-драйв. Ford Focus

Поява кожного нового покоління Ford Focus викликає величезний інтерес у покупців. Знакова для бренду модель в цьому році буде битися за титул «Автомобіля року в Україні 2020», а також складе серйозну конкуренцію в номінації «Компактний клас».

Компанія Ford представила Focus четвертого покоління навесні минулого року, зазначивши 20-річчя з моменту дебюту моделі.

Автомобіль кардинально відрізняється від попередника: більш витончений дизайн, менша маса, просунуті функції безпеки і підключаються технології, а також новий асортимент бензинових і дизельних двигунів.

Focus побудований на новітній платформі C2, завдяки якій кузов машини став міцнішим. Крім того, використання нового шасі дозволило істотно підвищити рівень шумо- і віброізоляції. При цьому автомобіль став більший, а збільшена колісна база дозволила збільшити простір в салоні.

Для нового Focus пропонується широка гама бензинових і дизельних моторів. Перші представлені 1,0- і 1,5-літровими агрегатами потужністю від 85 до 182 к.с. Другі – 1,5 і 2-літровим турбодизелями потужністю від 95 до 150 к.с. Працювати в тандемі вони можуть з 6-ступінчастою «механікою» або 8-діапазонним “автоматом”.

Оснащення Ford Focus багато і різноманітно: наприклад, воно включає активні аеродинамічні жалюзі в радіаторних гратах, адаптивні фари, проекційний екран, активний круїз контроль з функцією розпізнавання дорожніх знаків, помічник активного маневрування, асистент паркування останнього покоління, система екстреного гальмування, яка здатна розпізнавати пішоходів і велосипедистів, функція поставарійних зупинки, камера заднього виду і ін.

Купити Ford Focus можна в одній з п’яти версій: Trend, Titanium, ST-Line, крос-варіанті Active і топової Vignale. Вони будуть відрізнятися екстер’єрними і кузовними доробками (наприклад, офф-роуд модифікація має захисний обвіс). У версії ST-Line також перероблена ходова (зокрема, занижена підвіска), а у Active – збільшений на 30 мм кліренс.

Нарешті, Ford Focus 2019 покладається інформаційно-розважальний комплекс Sync 3 з підтримкою Apple CarPlay, Android Auto, акустика Bang & Olufsen c 10-ма динаміками і бездротова зарядка для гаджетів.

Залишайте ваші коментарі про цей автомобіль на нашій сторінці Facebook

Зараз триває етап випробовування автомобілів професійним журналістським журі, а також кампанія з ознайомлення громадського журі, тобто читачів та глядачів, з детальною інформацією що до кожного автомобіля-претендента.

Нагадуємо, що згідно з Положенням про проведення акції “Автомобіль Року в Україні 2020” голосування Громадського Журі відбудеться з 29 листопада 2019 року до 12 січня 2020 року на сайті autoroku.ua

 

Технічні характеристики
Тип кузова седан
Дверей / місць 4/5
Габарити, Д / Ш / В, мм 4647/1825/1452
База, мм 2700
Дорожній просвіт, мм н.д.
Маса споряджена, кг 1375
Об’єм багажника, л 539
Тип двигуна бенз. турбо
Роз. і к-ть. цил. / кл. на цил. R4 / 4
Об’єм, см куб. 999
Потужність, кВт (к.с.) / об / хв 92 (125) / 6000
Макс. кр. мом., Нм / об / хв 170 / 1400-4500
Тип приводу передній
КП 8-ст. автомат.
Максимальна швидкість, км / год 198
Розгін 0-100 км / ч, з 11,1
Расх. траса-місто, л / 100 км 6,4-6,5

Інші новини

Сайт використовує cookie файли для зручності сервісу та відображення інформації. Залишаючись на сайті, ви погоджуєтесь з правилами використання cookie файлів і політикою конфіденційності.