25.08.2019
Автомобіль року в Україні 2020: перший тест-драйв. Suzuki Jimny

Автомобіль року в Україні 2020: перший тест-драйв. Suzuki Jimny

Нове покоління Suzuki Jimny нікого не залишить байдужим. Маленький пустотливий всюдихід готовий поборотися за перемогу в номінації «Малий кросовер» і за звання «Кросовер / SUV року в Україні 2020»

Suzuki Jimny випускається з 1970 року і з тих пір не змінює своєї філософії маленького утилітарного «всюдихода». Рамна конструкція, повний привід і хороша геометрична прохідність дозволили здобути внедорожную славу і стати свого роду візитною карткою компанії Suzuki. Втім, Jimny охоче купують і для підкорення «міських джунглів». При довжині 3480 мм в ньому розміщуються чотири людини і трохи багажу.

Як зізнаються дизайнери компанії, вони надихалися багатьма елементами попередніх поколінь, намагаючись вписати їх в сучасну стилістику. Вийшов такий собі збірний образ – круглі фари і окремі круглі «поворотники», вертикальна решітка радіатора, задні блок-фари …

Кузов навмисне зробили кубічним, щоб додати трохи брутальності і підкреслити позашляховий потенціал автомобіля. Відсутність звисів і скошений передній бампер, що дозволяє штурмувати високі перепони. Кут в’їзду тут становить 37 градусів, а з’їзду – 49. Заявлений кліренс Jimny – 210 мм.

Інтер’єр новинки виконаний в дусі часу. Сучасна торпедо, блок зручного клімат-контролю, мультимедіа з кольоровим сенсорним екраном. Передні сидіння стали комфортніше і отримали більш розвинену бічну підтримку. З’явилося роздільне включення обігріву крісел і тепер кожен протисонячний козирок з дзеркалом.

Зі зміною поколінь Suzuki Jimny обзавівся новим мотором. Тепер під його капотом трудиться 1,5-літровий бензиновий мотор потужністю 102 к.с. і обертовим моментом 130 Нм. Вона працює в тісній кооперації з 4-ступінчастою АКП (версії GL і GLX) і системою повного приводу All Grip Pro. У версіях GA і GL буде доступна 5-ступінчаста “механіка”.

Залишайте ваші коментарі про цей автомобіль на нашій сторінці Facebook

Зараз триває етап випробовування автомобілів професійним журналістським журі, а також кампанія з ознайомлення громадського журі, тобто читачів та глядачів, з детальною інформацією що до кожного автомобіля-претендента.

 

Технічні характеристики
Тип кузова універсал
Дверей / місць 3/4
Габарити, Д / Ш / В, мм 3480/1645/1720
База, мм 2250
Дорожній просвіт, мм 210
Маса споряджена, кг 1135
Об’єм багажника, л 85-830
Тип двигуна бенз. з розпод. впр.
Роз. і к-ть. цил. / кл. на цил. R4/4
Об’єм, см куб. 1462
Потужність, кВт (к.с.) / об / хв 75 (102) / 6000
Макс. кр. мом., Нм / об / хв 130/4000
Тип приводу вмикаємий повний
КП 4-ст. автомат.
Максимальна швидкість, км / год 140
Розгін 0-100 км / ч, з н.д.
Расх. траса-місто, л / 100 км 6,9-8,4

Інші новини

Сайт використовує cookie файли для зручності сервісу та відображення інформації. Залишаючись на сайті, ви погоджуєтесь з правилами використання cookie файлів і політикою конфіденційності.