05.06.2020
Hyundai Kona

Hyundai Kona

 

 

Модель Kona створена на універсальній платформі концерну Hyundai-Kia GB. Ця платформа використана також у компактних моделях Hyundai i20, Kia Rio та Kia Stonic.

Для зниження ваги кузова та підвищення його жорсткості в конструкції використані надміцні сталі. Їх частка в структурі кузова складає 51,8 %. Цікаво, що Hyundai є великою корпорацією, яка охоплює всі сфери діяльності. Так ось, сталі використані в конструкції Kona – виготовлені теж Hyundai.

Салон

В салоні Kona пропонує не тільки яскравий стиль оформлення з вставками під колір фарби кузова, але і ряд практичних технологічних рішень. Серед них інфорозважальна система з тачскрін екраном розміром до 8 дюймів і підтримкою AppleCarplay та AndroidAuto, або преміальна аудиосистема.

Водій може читати показники спідометра, навігаційної системи та бачити попередження систем безпеки на проекційному Head-up-дисплеї.

 

Двигун та КП

В Україні для Hyundai Kona пропонується два бензинових двигуна. Обидва мають безпосереднє впорскування палива та турбонадув і відносяться до серії T-GDI. Базовим є двигун об’ємом 1,0 л, який здатен розвивати потужність 120 к.с. та крутний момент 172 Нм. Такі показники можна порівняти з характеристиками, які видають атмосферні двигуни об’ємом 1,8-2,0 літри.  Більш потужний двигун має об’єм 1,6 л та потужність 177 к.с. а крутний момент сягає 265 Нм, що можна порывняти вже з 2,5-лытровими “атмосферниками”.

 

Kona в Україні пропонується як з механічною 6-ступеневою, так і 7-ступінчастою автоматичною роботизованою коробкою передач DCT з двома зчепленнями. Механіка йде в парі з 1,0-літровим двигуном та переднім приводом, а робот доступний для 1,6-літрової версії як з переднім так і повним приводом. Також існує електрична версія Kona, та вона буде предметом окремого огляду.

Привід і підвіска

В кострукції підвіски Kona є два варіанти. Перший – для передньопривідних моделей. В них на задній осі використана напівзалежна підвіска з балкою скручування. В версіях з повним приводом встановлюється багатоважільна незалежна підвіска.

Системи допомоги і безпеки

В арсеналі електронних помічників, що роблять керування Kona легшим та безпечнішим система попередження про зіткнення з об’єктами у “сліпих” зонах (BCW), система попередження про бічний рух позаду авто (RCCW), система моніторингу тиску в шинах (TPMS) та асистент запобігання фронтального зіткнення (FCA).

Ціна

В Україні Kona пропонується в чотирьох комплектаціях: Express, Dynamic, Elegance та Top. Найдешевша версія Kona 1.0 Express обійдеться у 558 300 грн. Kona 1.6 пропонується щонайменше в комплектації Dynamic в передньопривідній версії (634 000 грн) та Elegance – у повнопривідній (679 100 грн).

 

Тип кузова хетчбек
Дверей/місць 5/5
Габарити Д/Ш/В, мм 4165/1800/1565
Колісна база, мм 2600

 

Двигун 1.0 Kappa T-GDI 1.6 Gamma T-GDI
Тип Бенз. з безпос. впр., турбо
Об’єм, л 1,0 1,6
Потужність, к.с. 120 177
Крутний момент, Нм 172 265

 

Інші новинки 2020-2021

Сайт використовує cookie файли для зручності сервісу та відображення інформації. Залишаючись на сайті, ви погоджуєтесь з правилами використання cookie файлів і політикою конфіденційності.