23.04.2021
Огляд нового кросоверу Chery Tiggo 7 Pro

Огляд нового кросоверу Chery Tiggo 7 Pro

20 квітня 2021 року відбулась українська прем’єра нового кросовера Chery Tiggo 7 Pro. Презентація пройшла у вже такому, що став звичним онлайн форматі разом з відомим автомобільним експертом – Сергієм Волощенко. Новий Tiggo 7 Pro – це найбільш прогресивний кросовер Chery. Авто стало флагманом трансформацій, що відбуваються із брендом з Піднебесної.

Дизайн 

В першу чергу трансформації стосуються зовнішнього виду та технічного оснащення. Дизайн моделі інтерпретує живу концепцію руху, засновану на розвитку від біонічних елементів до чуттєвої естетики сприйняття. Передня решітка Tiggo 7 Pro виконана в оригінальному 3D-матричному стилі, який створює ефект глибокої перспективи завдяки грі світла і тіні. Світлодіодні фари зайняли найвищу позицію на стику решітки радіатора та капоту, і завдяки хижацькому «примруженню» надають Tiggo 7 Pro виразного вигляду.

Виражені лінії профілю кузова автомобіля , плавно похилий дах та спойлер додають зовнішності Chery Tiggo 7 Pro агресивності та динамічності. Іншою особливістю Chery Tiggo 7 Pro є використання світлодіодних ліхтарів, як головного світла та і в задніх ліхтарях, що з’єднані між собою світловою стрічкою в єдиний елемент. Завдяки їх геометрії автомобіль візуально здається ширшим та більш стійким.

Салон

Інтер’єр Tiggo 7 Pro багатий та сучасний, як для автомобіля свого сегменту. Наповнений декоративними елементами та інноваційними технічними рішеннями, він зручний як для водія, так і для пасажирів. Емоційний дизайн внутрішнього простору підкреслюється атмосферним освітленням. Tiggo 7 Pro має сім кольорових тем, які можна налаштувати відповідно до настрою водія та стилю водіння.

Класичну приладову панель замінив 7-дюймовий екран, на який виводиться ключова інформація – дані про швидкість, показники тахометра, витрату палива, температуру зовнішнього повітря, тиск і температуру в шинах та багато іншого.

Сучасна мультимедійна система з 10,25-дюймовим сенсорним екраном додає інтер’єру не тільки гармонійної естетики, але й практичної функціональності. Підключення до бортової системи автомобіля смартфона розширює можливості медіа-системи, дозволяючи використовувати застосунки девайсу. Центральний дисплей мультимедійної системи також відображає зображення з камери заднього виду, яка вміє динамічно проектувати траєкторію руху автомобіля допоміжними лініями, а також відображає зображення з камери 360° – кругової системи огляду. Більшість функцій управління медіа-системою винесено на шкіряне багатофункціональне кермо.

На центральній консолі, праворуч від важеля перемикача передач, знаходиться платформа для мобільного телефону, що забезпечує бездротову зарядку пристрою. Сенсорна панель управління для двозонного клімат-контролю, та підігріву сидінь розташована в нижній частині консолі. Кнопки управління електричним стоянковим гальмом, функцією AutoHold, перемикач режиму руху, контроль спуску з гори та увімкнення / вимкнення камер під час руху та паркування розташовані збоку консолі. Також тут розміщено 2 роз’єми USB та розетку на 12 вольт. Ще одна розетка на 12 вольт розміщена в багажному відділенні, що спрощує підключення додаткових приладів в багажнику авто.

Комфорт у повсякденному житті та в далеких подорожах забезпечать анатомічні шкіряні сидіння з посиленою бічною підтримкою та електричними налаштуваннями, включаючи поперекову підтримку водійського сидіння та панорамний дах з площею скління у понад 1,1 м2.

Об’єм багажного відділення кроссоверу складає 475 літрів. Коли задні сидіння складені, корисний простір збільшується до 1500 літрів.

Двигуни та шасі

Tiggo 7 Pro, як і Tiggo 4, Tiggo 7 та Tiggo 8, побудований на платформі T1X. Розміри автомобіля складають 4500x1842x1705 мм, колісна база сягає 2670 мм. Дорожній просвіт Tiggo 7 Pro становить 190 мм, кут заїзду – 20°, а кут з’їзду – 21°. Передня незалежна підвіска типу McPherson забезпечує точне рульове управління, хороше зчеплення та високу надійність. Ззаду багатоважільна незалежна підвіска, що поліпшує керованість і стійкість у поворотах та комфорт.

 

Міцність нижньої частини кузова забезпечується використанням потрійних лонжеронів, які беруть участь у поглинанні енергії удару, що робить кузов енергоємним та стійким до деформацій. Сам кузов Chery Tiggo 7 Pro повністю оцинкований, стійкий до корозії, адаптований для експлуатації у важких кліматичних умовах. Завдяки багатоетапному процесу катафорезного ґрунтування, стійкість до корозії вище в 25 разів. У місцях, схильних до підвищеного зносу, для додаткового захисту кузова та лакофарбового покриття встановлюються деталі з пластика і композитних матеріалів.

Для Chery Tiggo 7 Pro доступний один варіант двигуна – турбований бензиновий двигун об’ємом 1,5 літри  потужністю 147 к. с. і крутним моментом 210 Нм, при цьому, 80% його максимального значення доступне у всьому робочому діапазоні двигуна (від 1350 до при 6000 об./хв.). Така еластичність покращує динаміку авто та досягається завдяки використанню турбокомпресора Honeywell та технології подвійного всмоктування вихлопних газів BorgWarner DVVT. Також в моделі використані такі сучасні рішення як випускний колектор інтегрований в головку блоку циліндрів, а інтеркулер з водяним охолодженням та електронний термостат – у впускний колектор.

Двигун працює у парі з сучасним варіатором CVT25, здатним передавати максимальний крутний момент 280 Нм. Клиноремінний варіатор оснащений сталевим ременем компанії Bosch, який збільшує ефективність передачі до 92,5% та дозволяє знизити споживання палива на 7%.

Такий силовий агрегат забезпечує розгін кросовера Chery Tiggo 7 Pro до 100 км/год за 9,8 секунди, а максимальна швидкість становить – 186 км/год. Витрата пального на кожні 100 кілометрів шляху становить 8,2 л. палива в комбінованому циклі. У той же час інженери зберегли налаштування двигуна для роботи на бензині з октановим числом 92, що дозволить оптимізувати бюджет на паливо для власників цього кросоверу.

Ціна та початок продажу

Для українських клієнтів Chery Tiggo 7 Pro вже доступний у двох варіантах комплектації – Luxury та Premium. У комплектації Premium клієнт додатково отримає бокові шторки безпеки, панорамну камеру 360°, панорамний дах та ще деякі додаткові переваги. Крім того, комплектація Tiggo 7 Pro Premium доступна у двокольоровому фарбуванні – білий або червоний автомобіль з чорним дахом.

Ціна на авто стартує від 571 404 грн.* за комплектацію Luxury (20 400 доларів США в еквіваленті) до 613 419 грн. за комплектацію Premium (21 900 доларів США в еквіваленті), двокольорове фарбування цієї комплектації додатково коштує 8403 грн. (300 доларів США в еквіваленті).

 

Тип кузова Універсал
Дверей/місць 5/5
Габарити Д/Ш/В, мм 4500/1842/1705
Колісна база, мм 2670
Об’єм багажника, л 475/1500

 

Двигун
Тип

Бензиновий з розподіленим впорскуванням, турбо

Об’єм, см. куб.

1498

Потужність, кВт (к.с.)/об. хв.

108 (147)/5500

Крутний момент, Нм/об. хв.

210/1750-4000

Коробка передач
Тип/к-ть ступеней

Варіатор

Динамічні показники
Максимальна швидкість, км/год

186

Прискорення 0-100 км/год, с

9,8

Витрати пального в змішаному циклі, л/100 км

8,2

 

*- станом на 20.04.20221 р.

Інші новини

Сайт використовує cookie файли для зручності сервісу та відображення інформації. Залишаючись на сайті, ви погоджуєтесь з правилами використання cookie файлів і політикою конфіденційності.