03.02.2021
Французька марка DS Automobiles показала нову модель DS 4

Французька марка DS Automobiles показала нову модель DS 4

Новинка DS 4 займе місце в лінійці бренду DS між моделями DS 3 Crossback та DS 7 Crossback. Це кросовер C cегменту. Модель буде представлена в двох версіях: DS 4 CROSS та DS 4 PERFORMANCELINE.

Особливістю дизайну моделі є її денні ходові вогні, що спускаються від країв фар по боковинах бампера аж до самого його низу. В цих вогнях використано 98 світлодіодів. Вже традиційним для моделей DS Automobiles став дизайн ручок дверей, що автоматично ховаються в рівень з поверхнею дверей.

У виконанні CROSS модель DS 4 має нижню частину бампера та пороги із спеціальним захистом та матовою фарбою. Така версія також отримала вдосконалений контроль тяги Advanced Traction Control для поліпшення зчепленням на піску, снігу та бруду та системою контролю спуску з гори.

Більш динамічний, DS 4 PERFORMANCE LINE має зовнішній вигляд, з більшою кількістю декору чорного кольору: DS WINGS, смужка між задніми ліхтарями, решіткою та боковими рамами, та характерним чорним розфарбування колісних дисків, а також ексклюзивний інтер’єр.

В новій моделі французи роблять особливий акцент на сучасних технологіях, а філософія моделі сформульована як «доповнена техніка».

Серед технологій, що анонсовані в першу чергу – доповнена реальність на проекційному дисплеї на лобовому склі. Цифрові дані від бортових систем за допомогою проектора виводяться на всю площу лобового скла, що створює ефект їхньої присутності прямо на дорозі. Таким чином вам ніколи не доведеться відводити погляд від дороги.

В новому DS 4 застосована нова система DS IRIS, що передбачає та реагує на голосові команди. Це справжній особистий помічник, що розуміє, що ви йому кажете. Завдяки системі сенсорного керування DS SMART TOUCH з мікропроцесорним управлінням ви зможете активувати будь-яку з основних бортових систем за допомогою простого руху, без потреби дивитися на екран або відводити погляд від дороги.  Вона розпізнає не лише дотики, але й жести. Сенсорний екран, ідеально розташований у межах досяжності руки, реагує на ваші рухи та розпізнає такі жести, як збільшення та зменшення масштабу, а також письмо.

Завдяки камері, змонтованій вгорі під лобовим склом, чотирьох датчиків та трьох акселерометрів підвіска DS 4 з активним скануванням дорожньої поверхні миттєво та незалежно реагує кожним колесом, тонко змінюючи налаштування жорсткості або м’якості підвіски залежно від того, на скільки нерівна дорога.

Інфрачервона камера, вмонтована у радіаторну решітку виявляє пішоходів і тварин на відстані до 200 метрів попереду та виводить їхнє зображення на цифрову панель приладів, що дозволить водієві передбачити небезпеку та спокійно зреагувати. Це напрочуд корисна для безпеки функція, що дозволить водієві почуватися спокійно під час подорожей навіть у цілковитій темряві.

Для створення моделі DS 4 інженери-конструктори використали модернізовану версію платформи EMP2. З 2021 року на цій моделі буде впроваджено гібридний привод E-TENSE найновішого покоління. Модель оснащується акумуляторною батареєю, що перезаряджається від електромережі. У плагін-гібридній силовій установці поєднано бензиновий двигун на 180 к. с. та електричний двигун на 110 к. с. Комбінація цих двигунів дає сумарну потужність 225 к.с.

Завдяки цьому приводу автомобіль отримає неабияку динаміку та універсальність під час їзди: у змішаному циклі він зможе долати до 50 км в режимі «Електромобіль» (за циклом WLTP). Також для моделі будуть доступні бензинові двигуни на 130, 180 та 225 к.с., а також 130-сильний турбодизель.

На ринку французька новинка буде сперечатись з такими моделями як Audi Q3, BMW X1, Lexus UX, Mercedes-Benz GLA та Volvo XC40.

 

Інші новини

Сайт використовує cookie файли для зручності сервісу та відображення інформації. Залишаючись на сайті, ви погоджуєтесь з правилами використання cookie файлів і політикою конфіденційності.