09.10.2020
Toyota Hilux

Toyota Hilux

Ім’я Toyota Hilux на ринку пікапів та позашляховиків давно стало синонімом надійності та практичності. Сьогодні випускається вже восьме покоління моделі Hilux, а на початку 2020 року в Україні почались продажі оновленої її версії.

Модель Hilux як тільки не доводила свою надійність та незламність: підкорювала Північний Полюс, виїзджала  на вулкан в Ісландії, йздила по Антерктиці та перемагала в Дакар Раллі 2019.

Після оновлення цього року “обличчя” моделі цілковито змінилось. Ключовий елемент, що перш за все кидається в очі, це нове облицювання радіатора з широким кантом по краю та 3D дизайном. Візуально нові грати облицювання схожі на міцний “”кенгурятник”. Проте, з чотрьох доступних в Україні комплектацій Busines, Comfort, Premium таLegend такий зовнішній декоративний пакет є лише в топової версії моделі Hilux Legend.

 

Новий образ підсилений дизайном нових передніх та задніх світлодіодних фар, новим елементами оздоблення кузова та 18-дюймовими легкосплавними колісними дисками пофарбованими в чорнмй колір, а також трьома новими кольорами екстер’єру – Emotional Red II, Dark Blue та Oxide Bronze metallic (на фото).

Салон

В салоні також досить багато оновлень. Перш за все – змінилась комбінація приладів. В неї новий дизайн з синіми стрілками та інформаційним дисплеєм.

Також з’вився 8-дюймовий дісплей на центральній консолі. Нова інфорозважальна система має нову зручну функцією. Нею можна керувати як за допомогою тачскріна, так і механічними рукояттями, що розташовані внизу екрану. Нова система підтримує інтеграцію за смартфонами за допомогою Apple CarPlay та Android Auto.

В переліку опцій моделі багато такого, чого власне не дуже чекаєш від пікапу. Система безключового доступу в салон та запуск двигуна кнопкою то дрібниця. Датчики паркування на передньому та задньому бампері – теж не сенсація, хоча на автівці довжиною 5,3 метри вони зовсім не зайві. Мова ратше про аудіосистему від JBL Premium Sound System з дев’ятьма динаміками потужністю 800 Ватт.

Двигун та КП

Як і раніше лінійка двигунів, що пропонуються в Україні для моделі Hilux складається з турбодизелів. Базовим є добре відомий 2,4-литровий турбодизель з безпосереднім впорскуванням. Він розвиває потужність у 150 к.с. та 400 Нм крутного моменту. Для цього двигуна доступні версії як з 6-ступеневою механічною, так і 6-ступеневою автоматичною коробкою перемикання передач.

Також для оновленого Hilux пропонується турбодизель об’ємом 2,8 л. Після оновлення він отримав більше потужності тя покращив тягові характеристики. Тепер його потужність складає 204 к.с. а крутний момент зріс до 500 Нм. За рахунок цього модель тепер здатна прискорюватись до 100 км/год за 10 секунд. Для двигуна 2,8 л в Україні пропонується тільки 6-ступенева автоматична коробка передач.

Привід і підвіска

Схема підвіски в потужного рамного пікапа не змінилась. На передній осі як і раніше встановлено незалежну пружинну півіску на подвійних поперечних важелях. На задній осі – жорсткий міст на ресорах. Проте характер підвіски в оновленій моделі зробили більш комфортним за рахунок зміни налаштувань передніх та задніх амортизаторів, покращеною конструкцією ресор та їх втолок, щл зменшило передачу вібрацій від дороги.

В Україні модель Hilux пропонується тільки в версії з повним приводом. Він має можливість відключення переднього мосту та підключення пониженої передачі. Крім того, задня вісь має функцію імітації блокування заднього міжколісного диференціалу – “Auto LSD”, а також є примусове блокування заднього міжколісного диференціалу.

Системи допомоги і безпеки

В якості опції для версії Legend доступні такі новітні системи активної безпеки як система розпізнавання дорожніх знаків RSA, система попередження про виїзд зі смуги руху, система контролю втоми водія. Для оновленого Higlux доступна навіть система попередження про загрозу зіткнення з функцією автоматичного гальмування.

Ціна

В Україні модель Toyota Hilux пропонується лише у версії з чотиридверним кузовом та повним приводом. Найдешевша версія Hilux в комплектації 942 038 грн.

 

Як ви вважаєте, які шанси в цієї новинки в АвтоРоку 2021? Залишайте ваші коментарі на facebook.com/autoroku

Тип кузова Пікап
Дверей/місць 4/5
Габарити Д/Ш/В, мм 5325/1855/1815
Колісна база, мм 3085
Кліренс, мм 227

 

Двигун 2.4 D-4D 2.8 D-4D
Тип Дизель. з безп. впр., турбо
Об’єм, л 2,4 2,8
Потужність, к.с. 150 204
Крутний момент, Нм 400 500

 

Інші новини

Сайт використовує cookie файли для зручності сервісу та відображення інформації. Залишаючись на сайті, ви погоджуєтесь з правилами використання cookie файлів і політикою конфіденційності.