13.02.2020
В Україні названо «Автомобіль року 2020»!

В Україні названо «Автомобіль року 2020»!

12 лютого в Києві в Бальній залі Fairmont Grang Hotel відбулася офіційна церемонія нагородження переможців акції «Автомобіль року в Україні 2020».

Вибір «Автомобіля року в Україні» став беззаперечною традицією, що об’єднує лідерів автомобільного ринку. Це підтверджує історія акції, яка в нинішньому році проводиться вже дев’ятнадцятий раз поспіль. Голосування традиційно проходить за змішаною системою: журі ділиться на професійне – журналістське, і суспільне – членом якого може стати будь-який автолюбитель, що реєструється на сайті autoroku.ua. До складу журналістського журі увійшли професіонали, що представляють провідні автомобільні ЗМІ.

При підрахунку голосів результати двох журі складаються по формулі в пропорції 50х50. Треба відзначити, що думки двох журі збігалися далеко не завжди, і саме це забезпечує акції по-справжньому об’єктивний результат. За прозорістю процесу голосування і підрахунку голосів здійснювала контроль аудиторська компанія Baker Tilly.

У нинішньому році ключовим досягненням акції «Автомобіль року в Україні» стало критичне збільшення охоплення аудиторії за допомогою діджитал інструментів і носіїв. Результатом стало охоплення аудиторії більш ніж 11 000 000 користувачів!

Моделі сегменту SUV сьогодні займають більше 60% вітчизняного ринку нових автомобілів, тому четвертий рік поспіль визначаються окремо кращий легковий автомобіль і кращий кросовер року в Україні.

Як же пройшло голосування? У сегменті легкових автомобілів ситуація була напруженою і боротьба тривала до останньої хвилини. Тут харизматичний Peugeot 508 протистояв відразу трійці бестселерів С-сегмента: Ford Focus, Mazda 3 і Toyota Corolla. Журналісти зробили ставку на технологічність і яскравість вигляду Peugeot 508. До останнього інтригою залишалося, підтримає такий вибір суспільне журі, чи люди віддадуть перевагу міським моделям, більш доступним і компактним? Інтрига вирішилася лише при фінальному підрахунку голосів. У підсумку титул «Легковий автомобіль року в Україні 2020» левової хваткою вирвав Peugeot 508.

Серед кросоверів конкуренція була найбільш гострою, адже саме клас Компактних кросоверів виявився найчисленнішим. Але, незважаючи на велику кількість варіантів лідер проявився досить однозначно в голосуванні як журналістського, так і громадського журі. В результаті, з відчутним відривом на перше місце вийшов Toyota RAV4, який завоювала престижний титул «Кросовер / SUV року в Україні 2020». Toyota RAV4 – один з бестселерів бренду як на світовому, так і на українському ринку в сегменті кросоверів. Більш того, в січні ця модель стала найбільш продаваною в Україні серед усіх нових автомобілів!

Повний перелік переможців в головних, основних, додатковий і спеціальної номінаціях виглядає наступним чином:

Номінація Переможець
Легковий автомобіль року в Україні 2020 Peugeot 508
Кросовер/SUV року в Україні 2020 Toyota RAV4
Малий клас Skoda Fabia
Компактний клас Mazda 3
Середній та бізнес-клас Skoda Superb
Мінівен Citroen Berlingo
Малий кросовер Suzuki Jimny
Компактний кросовер Lexus UX
Пікап Ford Ranger
Електромобіль Audi e-tron
Дизайн DS 7 Crossback
Співвідношення ціна/якість Toyota Corolla

Інші новини

Сайт використовує cookie файли для зручності сервісу та відображення інформації. Залишаючись на сайті, ви погоджуєтесь з правилами використання cookie файлів і політикою конфіденційності.