04.04.2024
Визначено переможця акції АвтоРоку 2024!

Визначено переможця акції АвтоРоку 2024!

3 квітня в КВЦ «Парковий» відбулася офіційна церемонія нагородження переможців акції «Автомобіль року в Україні 2024».

Близько 80 новинок автомобілів, офіційно представлених на ринку України за майже 2 роки, оцінювалися громадськістю та експертами. Громадське журі своїми голосами на сайті визначало ТОП 10 автомобілів-претендентів на звання Автомобіль року в Україні 2024, які в результаті оцінювалися Експертним журі. За результатами голосування Громадського журі у фінал увійшли

 

Експерти мали змогу протестувати всі 10 автомобілів, які увійшли у фінал, під час тест-драйву і поставити свої бали за кращий автомобіль року та у додаткових номінаціях.

За сумою балів Громадського та Експертного журі було визначено переможця головної номінації Автомобіль року в Україні 2024 та додаткових номінацій.

 

Отже, переможцем Головної номінації Автомобіль року в Україні 2024 став PEUGEOT 408.

 

Переможці додаткових номінацій:

 

Фіналістами номінації «Легковий автомобіль 2024» стали BMW i5 M60 xDrive, Mercedes-Benz EQS, Opel Astra, Peugeot 308, Porsche Panamera. Перемогу здобув Opel Astra.

 

У номінації «Міський кросовер 2024» у топ 5 увійшли Citroen C5 Aircross, Honda HR-V, KIA Sportage, Nissan Qashqai e-POWER, Volvo EX30. І саме KIA Sportage отримав перемогу, змагаючись з Honda HR-V.

 

 

Номінація «Позашляховик/SUV» порадувала такими фіналістами: Jeep Grand Cherokee, Jeep Wrangler, Porsche Cayenne, Subaru Outback Turbo, Volkswagen Touareg. Перемогу отримав Volkswagen Touareg, який став лідером голосування як серед експертів так і серед громадськості.

 

У ТОП 5 електромобілів номінації «Електромобіль 2024» увійшли Audi Q8 e-tron/SQ8 e-tron, BMW i5 M60 xDrive, Lexus RZ, MG4 EV, Volvo EX30.

Абсолютним переможцем став Volvo EX30.

 

Фіналістами номінації «Гібридний автомобіль 2024» стали BMW XM, Honda HR-V, Hyundai KONA Hybrid, Lexus RX, Nissan X-Trail e-POWER. І впевнену перемогу отримав Honda HR-V, отримавши велику кількість балів від експертів.

 

У номінації «Спортивний автомобіль 2024» були представлені 3 автомобілі Mercedes-AMG SL, Porsche 911 Carrera T, Porsche 911 S/T. І впевнену перемогу отримав Porsche 911 Carrera T.

 

Дуже важлива номінація цього року «Пікап 2024» була представлена такими автомобілями Ford Ranger, Maxus T90, Peugeot Landtrek, Volkswagen Amarok.

І перемога у Ford Ranger завдяки активній підтримці громадськості.

 

ТОП 5 претендентів на номінацію «Автомобіль преміум сегменту 2024» був представлений BMW i7 M70 xDrive, BMW XM, Lexus LX, Mercedes-Benz EQS, Range Rover. Перемогу отримав BMW XM.

 

У номінації «Співвідношення ціна/якість 2024» серед п’ятірки фіналістів Honda HR-V, KIA Sportage, Mazda CX-60, MG4 EV, Opel Grandland громадськість та експерти одноголосно обрали KIA Sportage.

 

У додатковій номінації «Дизайн» змагалися Audi Q8 e-tron Sportback, BMW XM, DS 4, Mazda CX-60, Porsche Panamera. Перемогу отримала Mazda CX-60.

 

В акції також були представлені бізнес-номінації, а саме Лідер продажу та Бренд року. Переможці визначалися зв результатами продажів авто за 2023 рік по моделі авто та по бренду.

 

У номінації Лідер продажу перемогу отримав Renault Duster.

 

Бренд року за результатами продажу автомобілів цього бренду у 2023 році отримала компанія Toyota.

 

Інші новини

Сайт використовує cookie файли для зручності сервісу та відображення інформації. Залишаючись на сайті, ви погоджуєтесь з правилами використання cookie файлів і політикою конфіденційності.