19.04.2022
Легковий автомобіль року в Україні 2022. Як розподілились місця в топ 5

Легковий автомобіль року в Україні 2022. Як розподілились місця в топ 5

Цього року «Легковим автомобілем року 2022 в Україні» визнано Citroen C4. Проте цікаво, а як саме точилась боротьба в цій номінації, та як розподілилися  вподобання в топ п’ять претендентів на це звання?

Всі вже знають переможців, проте запекле змагання варте того, щоб дізнатися докладніше , як саме розподілились місця в топ п’ять та за кого з претендентів більше голосували представники Громадського та Експертного журі. Ми вже розповіли про те, як йшла боротьба в номінації «Кросовер/SUV року 2022».

Отже, п’ятірка фіналістів в боротьбі за перемогу в номінації виглядала наступним чином:

  • Audi e-tron GT
  • Citroen C4
  • Mercedes-Benz C-Class
  • Nissan Leaf
  • Volkswagen Golf

Саме такий перелік авто був сформований за результатами голосування Громадського журі.

За результатами голосування Громадського та Експертного журі місця  фіналістів розподілилися таким чином.

1 місце: Citroen C4

Модель Citroen C4 дуже неординарна. В голосуванні Громадського журі модель зайняла друге місце в п’ятірці лідерів. Тотальна перевага моделі в Експертному журі дала моделі Citroen C4 впевнену перемогу в абсолютному заліку.

2 місце: Audi e-tron GT

Срібло виборов Audi e-tron GT. За цей електромобіль дуже активно голосувало Громадське журі, обравши своїм фаворитом. Проте, з оглядом на те, що це преміальна модель і  цей чинник завжди був вагомим в оцінках автомобілів-претендентів Експертним журі, експерти  поставили e-tron GT на третю сходинку. За сумою балів ця модель стала другою, виборовши також звання «Легковий електромобіль року» та перемогу в номінації «Дизайн».

3 місце: Volkswagen Golf

Третій щабель зайняв Volkswagen Golf у восьмій генерації. Громадське журі віддало третє місце цій моделі. Експертне журі поставило модель на друге місце в своєму рейтингу.  За сумою балів Volkswagen Golf став третім.

4 місце: Nissan Leaf

Цього року серед п’яти претендентів на звання кращого легкового автомобіля два мають повністю електричні силові установки. І на четвертій сходинці один з них – Nissan Leaf. Цікаво що цей електромобіль лише на декілька голосів всього випередив седан преміального бренду…

5 місце: Mercedes-Benz C-Class

Mercedes-Benz C-Class на декілька голосів відстав від Nissan Leaf. Результати цих двох авто в голосуванні виявились надзвичайно близькими. Експерте журі надало цим двом авто абсолютно однакові оцінки. Тому долю 4 та 5 місць визначили голоси Громадського журі.

Інші новини

Сайт використовує cookie файли для зручності сервісу та відображення інформації. Залишаючись на сайті, ви погоджуєтесь з правилами використання cookie файлів і політикою конфіденційності.