26.05.2020
Toyota Highlander

Toyota Highlander

Акція Автомобіль року в Україні autoroku.ua продовжує огляд новинок. І зараз ми пропонуємо огляд потенційного учасника Toyota Highlander.

Toyota раніше не продавала модель Highlander на ринку Європи. Та нова генерація авто стала такою крутою, що її захотіли і європейці. А ось українці вже давно мають можливість насолоджуватись практичністю цього повнорозмірного SUV.

Зараз на ринок виходить вже четверте за рахунком покоління Highlander. Це докорінно нова модель. Створений на універсальній платформі Toyota GA-K (Toyota New Global Architecture) модель Highlander створювали орієнтуючись на класичні переваги SUV Toyota: комфорт, безпека та сучасні технології.

При довжині 4950 мм завдяки великим колісним дискам у 20 дюймів та пропорціям кузова авто не виглядає масивним.

Салон

В салоні акцент зроблено на тому, що традиційна практичність та простір 7-місного салону доповнено рядом зручних сучасних технологічних рішень.

До слова авто не умовно 7-місне, а має повноцінний третій ряд сидінь. Тут можуть розміститись двоє пасажирів зростом до 180 см! А збільшення довжини кузова новинки на 76 мм дало додатковий простір для задніх пасажирів та багажу. До того ж другий ряд крісел має систему складення спинки та зсування бічних сидінь, щоб зробити зручнішою посадку/висадку для пасажирів третього ряду.

Рівень обладнання включає 12,3-дюймовий екран мультимедійної системи на центральній консолі. Вона обладнана системою навігації, підтримує Apple CarPlay, Android Auto. На поличці внизу консолі передбачена зона для смартфону з бездротовою підзарядкою.

Цікавою опцією є дзеркало заднього огляду з вмонтованим дисплеєм. На ньому відображається картинка з камери заднього огляду. Таким чином, навіть коли в салоні повно пасажирів, або багажник завантажено під стелю у водія все одно залишається прекрасний огляд назад.

Також Highlander оснащено Panoramic View Monitor (PVM) — системою кругового огляду на 360° із передньою, задньою та двома бічними камерами.

Двигун та КП

В Україні новий Toyota Highlander доступний з бензиновим двигуном об’ємом 3,5 л потужністю 249 к.с. та 8-ступеневою автоматичною трансмісією.  Двигун V6 оснащено системою комбінованого впорскування D-4S, що поєднує безпосереднє та розподілене впорскування пального.

Привід та підвіска

Уперше для Toyota Highlander застосована інноваційна система повного приводу — Dynamic Torque Vectoring. За рахунок того, що окрім міжосьового диференціалу в системі повного приводу на задній осі встановлено два додаткових електронно керованих  зчеплення. За рахунок цього система може примусово відправити більше тяги на завантажене колесо, і таким чином довертати авто у віражі, покращуючи керованість та безпеку.

Системи допомоги та безпеки

Новий Highlander обладнано найновішим комплексом Toyota Safety Sense. Він створений для того, щоб запобігти або мінімізувати наслідки зіткнень. До комплексу входять система превентивної безпеки Pre-Collision System (PCS), з системою розпізнавання пішоходів (як вдень так і вночі) та велосипедистів. Також новий Highlander має адаптивний круїз-контроль Full Range Adaptive Cruise Control (ACC), що працює у всьому швидкісному діапазоні. Разом із системою розпізнавання знаків Road Sign Assist (RSA), системою утримання авто в смузі руху Lane Departure Alert (LDA) полегшує рух. Система автоматичного перемикання з дальнього на ближнє на світло Automatic High Beam (AHB) допомагає зробити рух в темний час комфортнішим.

Ціна

В Україні Toyota Highlander четвертого покоління доступний у комплектаціях Elegance та Premium. Продажі Highlander четвертого покоління в Україні розпочались у червні 2020 р. Ціна новинки  стартує з відмітки 1 387 800 грн.

Як ви вважаєте, які шанси у цієї новинки в АвтоРоку 2021? Залишайте ваші коментарі на https://www.facebook.com/autoroku

 

Тип кузова універсал
Дверей/місць 5/7
Габарити Д/Ш/В, мм 4950/1930/1729
Колісна база, мм 2850
Об’єм багажника, л 453/1370/2387

 

Двигун 3.5 D4-S
Тип бенз. з комбінованим впр.
Об’єм, л 3,5
Потужність, к.с. 249

Інші новинки 2020-2021

Сайт використовує cookie файли для зручності сервісу та відображення інформації. Залишаючись на сайті, ви погоджуєтесь з правилами використання cookie файлів і політикою конфіденційності.