30.09.2020
Skoda Kamiq

Skoda Kamiq

Акція Автомобіль року в Україні autoroku.ua продовжує огляд новинок. І зараз ми пропонуємо огляд учасника Skoda Kamiq.

Модель Kamiq це компактний кросовер, що займає місце в лінійці на щабель нижче Karoq та відкриває гамму SUV марки Skoda. Цей компактний кросовер виконано в найпопулярнішому форматі: передньопривідний універсал з підвищеним дорожнім просвітом у майже 19 см.

Обличчя Kamiq одночасно легко ідентифікувати як Skoda і в той же час досить індивідуальне, щоб зрозуміти що це саме Kamiq. Компактний кросовер оснащений широкою передньою решіткою та розділеними фарами головного освітлення. До речі, Kamiq у вищих комплектаціях оснащені повністю світлодіодними фарами з функцією повороту, протитуманними ліхтарями та покажчиками повороту з елементами анімації.

Салон

Стриманість ліній та гармонійність присутні також і дизайну внутрішньої частини автомобіля. Прості і чисті лінії створюють відчуття простору, та при цьому салон продуманий з точки зору функціональності. Це досягається також і використанням ряду сучасних технологій. Так, перед водієм Kamiq віртуальній панелі приладів (Virtual Cockpit) на 10,25 дюймів, що відображає дані бортового комп’ютера та інша важлива інформація, як-от прокладений навігаційною системою маршрут.

Вздовж передньої панелі Kamiq проходить світлодіодна підсвітка: білого, червоного або мідного кольору.

В організації підкапотного простору, салону та багажнику Kamiq сповна застосовано фірмовий принцип бренду – SIMPLY CLEVER. Розумні та навіть дотепні рішення зустрічаються на кожному кроці. В дверцятах водія є відсік для зберігання парасолі; шкребок для скла має додаткову шкалу, якою легко виміряти залишкову глибину протектора шини; заливна горловина для омивача гумова і легко трансформується в зручну лійку; висувна накладка захищає кромку дверцят від ударів при відкриванні на тісній парковці; в багажнику зручний зйомний світлодіодний ліхтарик та дворівнева підлога для організації поклажі і таке інше.

Двигун та КП

В арсеналі українського Skoda Kamiq два бензинові двигуни. Базовим та найдоступнішим є версія 1.6 MPI. Це добре знаний двигун з розподіленим впорскуванням палива, що розвиває потужність в 110 к.с. Він славиться своєю витривалістю та невимогливістю. 1.6 MPI пропонується на вибір з 5-ступеневою механічною, або класичною гідромеханічною 6-ступеневою автоматичною коробкою передач.

Більш просунутим є варіант з двигуном 1.5 TSI. Цей двигун вже має безпосереднє впорскування палива та турбонадув. За рахунок цього навіть з помірним об’ємом двигуна він здатен розвивати 150 к.с. та 250 Нм тяги. Для цього двигуна можна обрати 6-ступеневу механічну, або 7-ступеневу автоматичну роботизовану трансмісію DSG.

Привід і підвіска

Схема підвіски моделі Kamiq обрано по золотому стандарту компактних авто, що довела свою надійність та практичність. На передній осі використана підвіска McPherson із нижнім трикутним важелем і торсіонним стабілізатором. На задній – напівзалежна, з торсіонним стабілізатором.

Привід у моделі Kamiq лише на передню вісь. Та, як ми вже й казали, підвищена прохідність досягається чималим дорожнім просвітом в 18,8 см. А покращити реалізацію тяги на слизькій поверхні допомагає функція електронної імітації блокування міжколісного диференціалу XDS. За допомогою гальмівної системи автомобіль пригальмовує колесо, що пробуксовує та перекидає крутний момент на інше, яке має більш щільний контакт з дорогою.

Системи допомоги і безпеки

Сучасний кросовер це не просто практичний, але й безпечний автомобіль. І тут Skoda Kamiq є чим пишатись. Розпочати можна з того, що модель отримала п’ять з п’яти зірок у тестах Euro NCAP. До того ж системи активної безпеки допоможуть зробити так, аби водій і пасажири зовсім не потрапили в аварію.

Працюючи на швидкості понад 65 км/год, система утримання смуги руху допомагає утримувати автомобіль на відповідній смузі. Адаптивний круїз-контроль, за допомогою радару, встановленого у решітці радіатора, окрім основної функції підтримування постійної швидкості, дозволяє підтримувати безпечну дистанцію до автомобілів попереду. Крім того, вона передбачає задавання швидкості руху до 210 км/год. Система контролю простору попереду авто контролює відстань до автомобіля попереду, за потреби вмикаючи функцію екстреного гальмування. У новому Kamiq ця система має додаткову функцію превентивного захисту пішоходів, яка попереджає водія за допомогою звукових/візуальних сигналів або легкої вібрації педалі гальма. Крім того в Kamiq є цілий набір систем допомоги під час паркування та маневрування.

Ціна

Продажі Skoda Kamiq в Україні вже тривають. За Kamiq 1.6 MPI з механічною коробкою передач потрібно буде заплатити від 486 721 грн.

Як ви вважаєте, які шанси в цієї новинки в АвтоРоку 2021? Залишайте ваші коментарі на facebook.com/autoroku

Тип кузова хетчбек
Дверей/місць 5/5
Габарити Д/Ш/В, мм 4241/1793/1531
Колісна база, мм 2651
Об’єм багажника, л 400/743

 

Двигун

1.6 MPI

1.5 TSI

Тип

бенз. з розп. впр.

бенз. з безпосер. впр., турбо

Об’єм, л

1,6

1,5

Потужність, к.с.

110

150

Крутний момент, Нм

155

250

Інші новинки 2020-2021

Сайт використовує cookie файли для зручності сервісу та відображення інформації. Залишаючись на сайті, ви погоджуєтесь з правилами використання cookie файлів і політикою конфіденційності.